Støder rundt om øjenområdet

Bump rundt om øjenområdet kan nogle gange ligne hård, perleagtig acne. Selvom det er mest almindeligt hos spædbørn, kan voksne lejlighedsvis lide af disse irriterende, men ufarlige bump. Ved at forstå årsagerne og symptomerne på disse støv, kan du bedre forstå, hvordan man forhindrer og behandler støtene for at slippe af med dem og holde dem væk.

Symptomer

Bump rundt øjet sandsynligvis manifesterer som hårde, pearly og whitish bumps, der kan blive rødmet når irriteret. Bumpene er typisk 1mm til 2mm i diameter, noterer SkinSight.com. Bump er typisk ikke kløende eller irriterende, men kan være vildt og pinligt.

Årsager

Årsagen til bumpene omkring dine øjne er sandsynligvis milia. Milia er små, hvide til gule bump, der vises på indersiden af ​​øjet og under øjenlåg. Milia er forårsaget af døde hudceller, der bliver fanget under overfladen af ​​huden og danner en hård bump. Hvis dine humper ikke er milia, kan du få bumser i øjet. Disse kan se rødt, sort eller have hvide toppe.

Forebyggelse

Milia kan påvirke næsten alle. Selvom det er almindeligt hos babyer, kan du have milia som voksen. En af de bedste måder at stoppe milia på er at forhindre dem i første omgang, især hvis du synes tilbøjelige til at støde rundt om øjnene. Brug af for mange tunge hudprodukter, såsom lotioner, cremer og makeups, kan nogle gange forværre problemet, ifølge DermaDoctor.com. Kig efter lettere produkter, der specifikt siger “non-comedogenic” på emballagen for at sikre, at produkterne ikke tilstopper porer. Brug af solcreme kan også beskytte din hud mod plager, de er mere udbredte hos mennesker med solskader.

Behandling

Når det er tydeligt på en babyens hud, går milia typisk væk alene, siger MedlinePlus. Hvis du lider af milia som voksen, planlæg en aftale med din hudlæge. Typiske acneprodukter kan ikke hjælpe dig med at slippe af med milia. Din hudlæge kan gøre et snit over toppen af ​​bumpen for at uddrage det som en form for behandling.

Advarsel

Milia kan ligne små bumser, men behandler dem ikke på samme måde som du behandler acne. Kniv aldrig eller klem milia, advarer MayoClinic.com. Du kan forårsage irritation og selv hudskade. Forsøg aldrig at skære din hud for at fjerne milia selv. Kun din hudlæge er kvalificeret til at udvinde dem.