Sort peber & mavekræft

Sort peber, den mest populære krydderi i verden, menes af nogle sundhedspersonale at være forbundet med mavekræft og sår, når de tages i store mængder over lange perioder, men dette anbringende understøttes ikke af noget videnskabeligt bevis. Sort peber kan irritere din mave-tarmkanalen, men det har også været brugt til at behandle maveforstyrrelser og fordøjelsesbesvær i asiatiske lande i århundreder.

Sort peber

Sort peber er den dyrkede frugt fra en blomstrende vin, kendt som Piper nigrum. Sort peber er den hele, delvist modnet frugt, der tørres i peberkorn. Grøn peberkorn er den umodne frugt, og hvid peber er det skrællede frø. Sort peber er indfødt til Indien og andre tropiske regioner i Asien, hvor den er blevet anvendt medicinalt i generationer. Ifølge “The Essential Book of Herbal Medicine” er sorte peberkorner verdens mest omsatte krydderi og det mest brugte krydderi i europæisk køkken. Spiciness af sort peber skyldes den kemiske piperine, der viser antimikrobielle egenskaber og safrol, som er mildt kræftfremkaldende i store mængder, når de injiceres i rotter.

Magekræft

Mavekræft, også kendt som mavekræft, kan udvikle sig i nogen del af din mave og kan sprede sig til andre organer. Ifølge bogen “Professionel guide til sygdomme” forårsager mavekræft ca. 800.000 dødsfald over hele verden hvert år. Årsagerne til mavekræft er blevet debatteret i årevis, men det menes nu, at bakterierne Helicobacter pylori eller H. pylori er ansvarlige for de fleste tilfælde, mens autoimmun gastrit, tarmkræft og infektioner og genetiske faktorer er forbundet med øgede risikoniveauer , Ifølge “Human Biochemistry and Disease”. Merck Manual fortæller nu, at kost ikke spiller nogen rolle i årsagen til mavekræft, selvom det amerikanske kræftforening stadig advarer om at begrænse røget mad, saltet fisk og kød og syltet grøntsager i din kost . En kost rig på frugt og grøntsager antages at afskrække mavekræft. H. pylori-bakterier er også den primære årsag til mavesår, og selv om sort peber kan forårsage irritationssymptomer hos nogle mennesker, kan dets antibakterielle egenskaber afskrække H. pylori-bakteriens spredning og infektion.

Sort peber som et middel

Ekstrakter fra sort peber viser antibakterielle, antiinflammatoriske antioxidanter og anti-kræftfremkaldende egenskaber, som er beskyttende mod slimhinderne, der styrer din spiserør, mave og tarm, ifølge “Medicinsk herbalisme.” Yderligere øger piperin absorptionen af ​​selen, B -vitaminer, beta-caroten, curcumin og andre næringsstoffer i tarmene. Det forbedrer også termogenese eller varmeproduktion i din krop og øger lidt metabolisme. Det medicinske samfund mener dog ikke, at sort peber er en gyldig behandling for mavekræft, mavesår eller andre tilstande. Kontakt din læge, hvis du har problemer med din mave.

Sort peber som irriterende

Sort peber kan irritere din mave, hvis den forbruges i overflod og kan få dig til at nyser ved indånding, men der findes ingen videnskabelig dokumentation, der forbinder den med menneskelig mavekræft, ifølge “Biokemiske, fysiologiske og molekylære aspekter af menneskelig ernæring.” Den største kræftproblemer Relateret til sort peber stammer fra stoffet safrol, som blev forbudt at anvende som fødevareadditiv i 1960’erne af US Food and Drug Administration, fordi store doser af dets ekstrakt injiceret i rotter fører til levercancer i nogle prøver. Doserne var tusindvis af gange mere end nogen kunne spise som peber. Uanset det anbefales det stadig af læger, at du undgår sort peber, hvis du har mavesår eller har haft tarmoperation.