Skønhedstips til pimple-mærker

Håndtering af bumser er dårligt nok – men når du er tilbage med post-acne mærker, er det som at føje skændsel til skade. Uanset om du har at gøre med vrede røde splotcher eller falmede brune pletter, behøver du ikke at være fast med dem for evigt. Med den rigtige hudpleje rutine kan du hjælpe med at forebygge og falme efter-stempling mærker, så du er tilbage med en jævn hud.

Vælg ikke

At knytte en pimple kan nogle gange synes at gøre det hurtigere væk, men prøv at modstå trangen til at vælge ved dine breakouts. Popping eller lancering af en pimple kan føre til ardannelse eller en infektion, hvilket gør post-breakout mærker endnu sværere at slippe af med. Du løber også risikoen for at sprede bakterierne fra din pimple til andre områder af dit ansigt, hvilket muligvis forårsager yderligere breakouts.

Exfoliate, Exfoliate, Exfoliate

Afskalning er en effektiv måde at slippe af med post-pimple markeringer, fordi det hjælper med at fjerne overfladelagene af døde hudceller. Kemiske eksfolieringsmidler, som glycolsyre og salicylsyre, er ideelle til at slippe af med poststempler, fordi de hjælper mørke hudceller til at stige til overfladen og slough off. Selvom begge er effektive til behandling af poststemplingsmærker, er salicylsyre en bedre løsning, hvis du i øjeblikket lider af breakouts, fordi det kan hjælpe med at opløse olietræsko inde i porerne, som kan føre til acne.

Beskyt dig mod solen

Solcreme skal være en del af enhver hudpleje regime, men det er især vigtigt, når du beskæftiger dig med post-pimple mærker. Ud over at forårsage hudkræft og for tidlig aldring, forhindrer UVA- og UVB-stråler din huds evne til at helbrede. Dette gør de røde, lilla eller brune mærker fra tidligere breakouts længere længere end de ville på beskyttet hud. Året rundt, brug en bredspektret solcreme med en SPF på mindst 15. Vælg en oliefri formel, hvis du stadig kæmper med acne for at undgå tilstopning af dine porer.

Dække til

Hvis dine bums mærker ikke falder hurtigt nok, skal du bruge makeup til at camouflere dem. Start med et lys til medium dækning fundament for at jævne din hud tone. Hvis dine karakterer ikke er meget mørke, kan fundamentet være nok til at dække dem. Tilføj concealer oven på fundamentet, hvis dine mærker stadig vises igennem. Påfør en cremet concealer, der passer perfekt til din hudtone nøjagtigt ved hjælp af en lille makeup børste, så du forsigtigt klapper den over mærkerne. For at sikre, at dine mærker bliver dækket hele dagen, brug en fluffy børste til at anvende et indstillingspulver over fundamentet og concealeren. Tryk på børsten over stedet i stedet for at snyde, så du ikke forstyrrer fundamentet og concealer.

Besøg lægen

I nogle tilfælde er hjemmeplejebehandlinger ikke nok til at forbyde post-pimple-mærker. Hvis din hyperpigmentering ikke falmer, kan det være på tide at besøge en læge. På din hudlæge kan du få en glykolsyre skræl, der bruger en højere koncentration af syren end over-the-counter produkter for at hjælpe med at fremskynde peeling. Din læge kan også bruge en række laserbehandlinger til at målrette specifikke mærker og udtone misfarvning.