Råd til en et år gammel baby, der ikke vil sove

Ved sin første fødselsdag skal din baby sove omkring 13 timer om dagen. Men søvn kommer ikke altid let for alle babyer — især 1-årige, som kun lærer færdigheder som kravle og gå. Heldigvis er der mange måder, du kan rette søvnproblemer på og hjælpe din baby med at få en mere sund nats søvn hver nat.

Del afslappende aktiviteter inden sengetid

Få din 1-årige klar til at sove ved at udføre afslappende aktiviteter, før du sætter hende ned for natten. For eksempel masser hendes ryg og skuldre i ca. 15 minutter. Giv hende et bad, læs bøger stille sammen, rock hende i en svævestol, syng hendes lullabies eller kæle sammen på sofaen. Hvis du konsekvent udfører afslappende præ-bed aktiviteter som disse, vil din baby lære at forbinde søvn med dem og forstå, hvad der forventes.

Regulere miljøet

Opret et miljø, der er behageligt og fremmer søvn. Dr. Alan Greene anbefaler at holde barnets værelse mellem 65 og 70 grader Fahrenheit og forklarer til “Forældres” magasin, at et lidt køligere rum er lettere at sove i. Dim lysene i dit hus, når det kommer tæt på sengetid. Hæng tyk persienner op for at holde dit barns værelse mørkt. Hold forholdsvis roligt, men begræns ikke alle lyd, når du har gemt dit barn. Babies er vant til – og endda beroliget – rytmiske lyde som en radio eller opvaskemaskine.

Giv et overgangsobjekt

Giv din baby et overgangsobjekt for at holde med ham i sin barneseng eller barneseng. En 1-årig baby er i stand til at rulle væk fra genstanden, hvis det hindrer hans vejrtrækning på nogen måde. Overvej et udstoppet dyr eller et lille tæppe, hvilket også er acceptabelt, fordi din baby er gammel nok til at krybe ud under den eller skubbe den af ​​ham. En søm hjælper også med at berolige og stille nogle babyer, hvilket hjælper søvn lettere.

Undgå meget natkontakt

Hold alle nighttime care og aktiviteter stille og dæmpet, så din 1-årige tror ikke, det er på tide at komme op. Undgå øjenkontakt så meget som muligt. Din babys hjertefrekvens og blodtryk stiger, når hun får øjenkontakt med dig, hvilket kan få hende til at føle sig opmærksom ved sengetid. Hvis du er nødt til at ændre din babys ble eller lindre hende, skal du gøre det med lysene slukket eller skruet ned. Hold roen og prøv ikke at tale, hvis det er muligt.