Om årsager til cystisk acne

Cystisk acne er en af ​​de mere alvorlige former for acne. Mayo Clinic beskriver de tilknyttede læsioner som smertefulde, pusfyldte klumper. I modsætning til andre former for acne udvikler cystisk acne under overfladen af ​​huden. Det er en indikation på, at porerne er blokeret meget dybere end de er i tilfælde af hudorme, whiteheads og pimples. Dette forårsager en temmelig intens inflammation, ifølge American Academy of Dermatology, som danner en knude, der fylder med pus. Selvom dette er en alvorlig form for acne, er årsagerne til cystisk acne i tråd med alle andre former for acne.

Årsager

Uanset sin type er acne resultatet af død hud og overskydende olie tilstopning af porerne, da Mayo Clinic definerer det. Da disse to elementer akkumuleres i porerne, danner de det, der er kendt som en blød stik. Jo dybere inden i porene proppen udvikler sig, jo strengere er acne. Med cystisk acne er dette stik temmelig dybt, hvilket forårsager en stor mængde betændelse i hårsækkenet.

Bakterie

Den bløde stik forhindrer olie i at udskilles ud af den berørte pore. Dette får flere olier til at akkumulere, hvilket sætter scenen for bakterier. De bakterier, der er forbundet med acne trives i dette olieholdige miljø, noterer sig American Academy of Dermatology. Dette fører så til en infektion og kan forværre betændelsen i hårsækkenet, der producerer en klump under overfladen af ​​huden.

Hormoner

Mens død hud, overskydende olie og bakterier er årsagerne til denne hud tilstand, hormoner kan også spille en indirekte rolle i cystisk acne. American Academy of Dermatology hævder, at hormoner øger produktionen af ​​olie fra talgkirtlerne, der findes under overfladen af ​​huden. Med den øgede produktion af olie er du mere tilbøjelig til at udvikle acne. Dette ses almindeligvis under puberteten og ungdommen såvel som med en kvindes menstruationscyklus.

Arvelighed

En anden potentiel indirekte årsag til cystisk acne er arvelighed, rådgiver Mayo Clinic. Nogle mennesker er simpelthen tilbøjelige til at udvikle den inflammatoriske hudtilstand. En del af en persons genetik kan forårsage overdreven produktion af olie eller død hud, som begge spiller store roller i udviklingen af ​​acne.

Behandling

Selvom en brøkdel af behandlingen for cystisk acne involverer grundlæggende hudpleje, kan vask med en mild rensning og brug af acne cremer kun gøre så meget. De kan bidrage til at minimere de bidragende faktorer af død hud og overskydende olie, men disse metoder kan ikke effektivt bryde propperne blokere porerne. Cortison skud kan mindske inflammation, og dermed forhindre ardannelse. Isotretinoin er også almindeligt anvendt. Denne orale recept er forbeholdt dybe acnecyster, ifølge Mayo Clinic, såvel som for dem, der ikke reagerer på anden medicinsk behandling.