Om allergiske reaktioner på kreatin

Kreatin er en præstationsfremmende aminosyre, der er blevet brugt af professionelle og studerende atleter. Ca. 95 procent af din krops kreatin findes i dine skeletmuskler, MayoClinic.com-noter. Fordi kreatin syntetiseres af din krop, virker det som et ideelt middel til at øge ydeevnen uden risiko for bivirkninger. På trods af dets fordele er brug af kreatin suppleret blevet forbundet med allergiske reaktioner, såsom vejrtrækning og hudrelaterede problemer. Rådfør dig altid med din læge, inden du bruger kreatintilskud, for at undgå mulige bivirkninger.

Hudallergisk reaktion

Kreatin supplering brug nogle gange udløser allergiske reaktioner, der påvirker din hud, såsom kløe og udslæt, forklarer MayoClinic.com. Nogle gange forårsager denne kreatin elveblest. Denne allergiske reaktion er kendetegnet ved hævede, røde og kløende welts, der optræder på tværs af hudens overflade. Anvendelse af kølige kompresser til problemområderne og anvendelse af antihistaminer er mulige former for førstehjælp, hvis reaktionen forbliver mild til moderat.

Nedsat vejrtrækning

Allergiske reaktioner svækker normalt vejrtrækningen, fordi de får dine hals- og ansigtsområder til at svulme, Drugs.com noter. Din hals lukker også nogle gange som et allergisk respons til brug af kreatintilskud. Alvorlige allergiske reaktioner sommetider helt forhindrer vejrtrækning. Søg lægehjælp uanset alvorligheden for at mindske risikoen for at opleve mere alvorlige allergiske reaktioner. Dette er især tilfældet, når vejrtrækning er svækket eller kompromitteret.

Anafylaksi og Kreatin Bivirkninger

Alvorlige kreatinallergiske reaktioner øger risikoen for at udvikle anafylaksi betydeligt. Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaktion, der påvirker hele kroppen, MedlinePlus, en tjeneste fra National Institutes of Health, rapporter. Symptomer på anafylaksi udvikles ofte inden for sekunder eller minutter. Nogle symptomer forbundet med anafylaksi er hjertebanken, kvalme, bevidsthedstab og lavt blodtryk. Anafylaksi forårsager undertiden lungeødem, eller væske i lungerne og er potentielt dødelig, hvis de ikke behandles. Bivirkninger forbundet med kreatin brug omfatter maveforstyrrelser, appetit tab, irritabilitet, aggression, nervøsitet og diarré, MayoClinic.com noter.

Faktorer der påvirker allergisk reaktion og dosis

Faktorer som familiehistorie samt antal allergeneksponeringer påvirker kroppens respons på kreatin, siger University of Maryland Medical Center. Allergier kører normalt i familien, alle med en familiehistorie af allergi er mere tilbøjelige til at være overlejrede i at være allergiske over for kreatin. Gentagen udsættelse for det samme allergen potentielt fører til alvorligere allergiske reaktioner. Der er ingen anbefalet daglig dosis til kreatin. En dosis på 20 gram dagligt i ca. en uge er imidlertid blevet brugt til at forbedre atletisk styrke og ydeevne. Efter en uge falder vedligeholdelsesdosen til doser på 2 til 5 gram.