Må jeg spise rå linser?

På trods af deres alsidighed i måltider kan du ikke nødvendigvis spise linser i nogen form. Ligesom andre bælgplanter som bønner bliver linser ikke spist rå, medmindre de først spire sig. Du får også de ernæringsmæssige fordele ved at koge modne linser og spise dem almindeligt. Derudover er linser en ernæringsmæssig tilsætning til supper, salater og grøntsagsfries.

Næringsværdi

Linser er kendt for deres fiber- og proteinindhold, som US Department of Agriculture vurderer henholdsvis 16 gram og 18 gram pr. 1 kops servering med kogte linser. Den samme serveringsstørrelse har også en anslået 7 milligram jern og 731 milligram kalium sammen med i alt 230 kalorier.

Forberedelse og madlavning

Skyl rå linser, før de forberedes for at slippe af med snavs og andet snavs. Læg linserne i vand i syv timer, og lad dem spire. Ifølge “Vegetarian Times” magasinet kan spireprocessen tage to til tre dage. Du behøver ikke at suge linserne før kogning. Hvis du vælger denne metode, anbefaler Akvariet for Ernæring og Dietetik koge i 15 til 30 minutter, indtil ønsket ømhed er nået.