Kylling æg ernæring

Kyllingæg er ofte maligneret for deres høje kolesterolindhold. Men disse billige kilder til protein tilbyder faktisk en stor ernæring og kan spille en rolle i en sund kost. Æg kan spises alene eller bruges i bagværk, saucer, pudder, is og gryderetter.

makronæringsstoffer

Et stort kyllingæg indeholder 72 kalorier. Fedtindhold i et æg er 4,75 g, med 1,55 g af disse mættede. Æg indeholder kun et spor af kulhydrater, men er højt i protein, med 6,28 g pr. Portion. Ægget hvid indeholder 3,47 g af dette protein.

Andre næringsstoffer

Æg giver små mængder calcium, jern, magnesium, fosfor, kalium, zink, kobber, mangan og selen. De er også en kilde til de fleste B-vitaminer samt vitaminerne E, K og A. Ifølge webstedet World’s Healthiest Foods er æggeblommer en god kilde til cholin, en nyere tilsætning til B-vitamingruppen. Æggeblommer er også en kilde til lutein, en antioxidant, der hjælper med syn.

Overvejelser

Hvordan et kyllingæg fremstilles påvirker dets kalorieindhold og fedtindhold. Kogte, blødkogte og pocherede æg indeholder ikke tilsatte kalorier eller fedtstoffer. Et stegt æg indeholder 92 kalorier og 7 g fedt, og et krypteret æg indeholder 101 kalorier og 7,45 g fedt. Brug af nonstick madlavning spray i stedet for smør, margarine, bacon fedt eller madolie kan hjælpe med at minimere disse ekstra kalorier og fedtstoffer. Æg bør koges grundigt for at mindske risikoen for salmonella, en form for madforgiftning.

Kolesterol

Et helt stort æg indeholder 213 mg kolesterol. The American Heart Association siger, at personer med normalt kolesteroltal bør holde sig til 300 mg eller færre om dagen, mens de på kolesterolsænkende medicin eller med højt kolesterol bør spise mindre end 200 mg dagligt. Hold kolesterolet i kontroll ved at spise færre højt kolesterol måltider senere på dagen, hvis et æg spises til morgenmad. Da æggeblommer indeholder de fleste næringsstoffer lutein og cholin, anbefales nogle mennesker ikke at skære dem helt ud, men at blande et helt æg med flere æggehvider for at gøre en større del med mindre kolesterol og kalorier.

Brug af æg

En undersøgelse i “International Journal of Obesity”, der blev offentliggjort i august 2008, viste, at herunder et æg morgenmad som en del af en kalorieindhold kost kan faktisk øge vægttab med 65 procent. Æg er et godt valg for lav-carb dietere og sparsomme shoppere. Æg kan bruges som topping til salater, en on-the-go snack eller endda i en middag frittata med frisk courgette, parmesanost og løg.