Kulsyreholdigt vand versus fladt vand til sunde nyrer

Drikkevand er godt for dit helbred og især dine nyres sundhed. Selvom der er rygter om, at kulsyreholdigt vand kan øge risikoen for nyresten, er der ikke meget data, der kan sikkerhedskopiere det. Så, uanset om du vælger flade eller kulsyreholdige, er du velkommen til at drikke op. Hvis du har en nyresygdom, skal du dog konsultere din læge for at diskutere væskebehov og bedste drikkevalg.

Kulsyreholdige Vs. Fladt vand

Flade vand er simpelthen det regelmæssige vand, der kommer ud af vandhanen eller fra en flaske. Kulbrintvand er fladt vand med tilsat kuldioxidgas, hvilket er hvad der skaber boblerne. De forskellige typer af kulsyreholdigt vand indbefatter seltzervand, club soda, mineralvand og tonic vand. Seltzer vand indeholder intet andet end vand og kuldioxid, mens club soda og mineralvand normalt også har tilsat mineraler, og tonisk vand har tilsat sukker.

Væsker, sundhed og nyrer

Væsker er afgørende for livet. Du kan gå uger uden mad, men kun et par dage uden vand. Det skyldes, at din krop ikke kan erstatte væsken, du taber hver dag, gennem sved, åndedræt og affaldsprodukter. Dine nyrer er ansvarlige for at fjerne affald fra dit blod og eliminere det fra din krop gennem urinen. Hvis du ikke får nok at drikke, kan dine nyrer ikke udføre disse funktioner optimalt.

Bekymringer om nyresten

Kulbrinte drikkevarer er forbundet med nyre sten formation, ifølge Kidney Health Australia, men det er de søde kulsyreholdige drikkevarer såsom sodavand, der forårsager problemet, ikke almindeligt kulsyreholdigt vand. Faktisk er drikke af mere vand, hvad enten det er kulsyre eller fladt, anbefalet som en form for behandling for dem med en historie med nyresten. Kidney Health Australia anbefaler 8 kopper til 12 kopper om dagen.

Tips til at drikke mere

For at opfylde dine vandbehov for sunde nyrer skal du gøre kulsyreholdigt eller fladt vand til dit første valg af drikkevarer. Drikke en kop første ting om morgenen for at få tingene til at gå, og en kop med hvert måltid. Fyld en flaske op og nippe på den hele dagen. Hvis du har svært ved at drikke dit kulsyreholdige eller flade vand, skal du presse lidt citron eller limejuice. Du kan også oprette din egen “sodavand” ved at tilføje et stænk orange eller tranebærsaft til dit kulsyreholdige vand.