Kropstemperatur under træning

Under træningen bliver din krops system til regulering af temperatur sparket op i høj gear. Varmeproduktion fra kroppen kan medføre, at din indre temperatur stiger op til så høj som 104 grader Fahrenheit, hvilket kan føre til potentielt fatale komplikationer. Heldigvis har din krop interne processer, der giver mulighed for kontrol over denne stigning. Du kan dog tage skridt hen imod at give din krop midlerne til mere effektivt at afkøle dig selv.

Årsag til øget under træning

Når du træner, øges hastigheden, som din krop producerer energi på. Dette kaldes også metabolisk hastighed. Varme produceres under stofskiftet, så en stigning i stofskiftet øger også varmeproduktionen. Virkningen af ​​store muskelgrupper, der kontraherer, er primært ansvarlig for forandringen i kropstemperatur under træning. Mere varmeproduktion betyder en større stigning i kropstemperaturen under træning.

Intern forordning

Hjernens hypothalamus fungerer som termostat til temperaturkontrol inde i kroppen. I hele din krop er temperaturreceptorer, der sender feedback til hypothalamus. Hvis hypothalamus får indikation på, at kroppen er for varm eller for kold, vil hjernen signalere kroppen til at reagere. Hvis du for eksempel er ude på en varm dag, vil temperaturreceptorer på din hud signalere varmen til din hypothalamus, som reagerer i overensstemmelse hermed.

termoregulering

Kroppen regulerer temperaturen ved hjælp af konvektion, ledning og fordampning. Konvektion er temperaturændringen på grund af bevægelse af luft eller vand over huden, for eksempel en brise, mens du kører. Conduction overfører din kropsvarme til et andet objekt. Et eksempel på dette er at svømme, den overskydende kropsvarme du producerer overfører til vandet. Fordampning er udslip af varme gennem fordampningsved, som overfører vand til en gas.

anbefalinger

Du kan være proaktiv til at hjælpe din krop med at regulere dens temperatur. Gør det ved at klæde sig passende til motion, vælg tøj, der tillader luft at passere ved hjælp af kropsassisterende konvektionskøling. At blive hydreret hjælper også kroppens funktion under træning, fordi så meget vand går tabt af sved, især under træning på en varm dag.