Kronisk opkastning og vægttab

Kronisk opkastning har flere mulige årsager, hver med forskellige egenskaber. Nogle kortvarige sygdomme, som influenza, kan forårsage vedvarende opkastninger, der resulterer i vægttab. Andre langvarige problemer, såsom bulimi eller cyklisk opkastningsforstyrrelse, kan vare næsten hver dag i mange måneder eller endda år. En sundhedspersonale kan foretage en ordentlig diagnose for at hjælpe patienten med at opnå behandling.

Betydning

Hvad der definerer en sygdom eller symptom som kronisk kan variere fra en institution til en anden. Typisk gentagne episoder med opkastning, der fortsætter ud over et par dage, tyder på et kronisk problem. Bare at have et dårligt tilfælde af madforgiftning eller influenza gør ikke opkastningen vedvarende eller kronisk. Det er muligt at tabe sig fra disse korte og nogle gange alvorlige tilfælde af opkastning. Når opkastning sker, passerer og vender tilbage flere gange i løbet af dage, uger eller måneder, så vil en person sandsynligvis have kronisk opkastning. Det er ikke sandsynligt, at en diagnose kan foretages blot ved at undersøge hyppigheden af ​​opkastning og betydningen af ​​den vægt, der går tabt. De ekstra symptomer, der ledsager opkastningen, skal undersøges.

typer

Cyklisk opkastning er et sjældent syndrom, der påvirker børn mellem tre og syv stater MayoClinic.com. National Clearinghouse Information Clearinghouse påpeger, at denne sygdom ikke længere er et pædiatrisk problem, da det kan påvirke mennesker i alle aldre. Det er kendetegnet ved svær kvalme og opkastning med lejlighedsvis migræne og noget vægttab, der betragtes som kronisk eller vedvarende. Andre former for kronisk opkastning omfatter abdominal migræne, gastrointestinal sygdom og bulimi.

Symptomer

I alle tilfælde af vedvarende opkastning kan en person tabe sig. Symptomerne på hver kronisk opkastningsårsag varierer, nogle er kun lidt. Cyklisk opkastning har fire faser. Det begynder uden symptomer og følges af advarselssignaler for opkastning, såsom mavesmerter eller kvalme. Der er en chance for, at opkastning opstår pludseligt, hvilket er den tredje fase af sygdommen, siger National Clearinghouse Information Clearinghouse. Længden af ​​denne fase varierer fra individ til person. Det kan vare flere timer eller endda dage. Efter denne fase vil individen begynde at føle sig bedre med deres appetit tilbage og kvalme og opkastning sænker. Mave-tarmsygdomme, der forårsager kvalme og opkastning er enorme. Indtil sygdommen er identificeret og behandlet, opstår opkastningen. Eksempler omfatter hyppig forstoppelse, halsbrand, sår, infektion i forskellige dele af mave-tarmkanalen og inflammatoriske tarmsygdomme. Symptomer på hver af disse sygdomme varierer meget fra vedvarende diarré, mavesmerter, blødninger i endetarmen eller blod i afføringen. Bulimi er lettere at skelne fra andre kroniske opkastningsårsager. Det er kendetegnet ved regelmæssig binge spise efterfulgt af uhensigtsmæssig adfærd for at rense fødevaren, som kan omfatte inducerende opkastning. HelpGuide.org forklarer, at denne adfærd er cyklisk og opstår, når personen føler sig beklagelse over binge-spiser eller føler sig utilstrækkelig på grund af et forvrænget kropsbillede. Sommetider er bulimi mindre om vægt og mere om at udøve kontrol.

Vægttab overvejelser

Enhver gang en person kaster noget vægttab er muligt. Dette bør være kortvarigt og har ingen alvorlige sundhedsrisici. Ved kronisk opkastning er en person i større risiko for helbredskomplikationer forbundet med vægttab. For det første er den vægt, der går tabt i starten, oftest fra vand. Resultatet af at miste for meget vand er dehydrering. Virkningerne af dehydrering kan omfatte reduceret vandladning, tør mund, sløvhed og mørkdannelse under øjnene. Over tid kan dehydrering blive sværere og resultere i, at kroppen lukker ned, og den enkelte har brug for akut lægehjælp, herunder en intravenøs væskestrøm. Vedvarende opkastning, såsom ved cyklisk opkastning eller bulimi, kan medføre, at kroppen bliver underernæret. Når fødevarer forbruges, men udkastes, modtager kroppen ikke alle vigtige næringsstoffer. Selvom den enkelte ikke har nogen appetit, når han lider og genopretter sig fra buggen, har kroppen ofte brug for brændstof.

Behandling

Behandling af kronisk opkastning er det første skridt i at forbedre vægttab. En ordentlig diagnose skal først foretages, hvilket kan kræve forskellige tests, især hvis den underliggende årsag er en form for gastrointestinal problem, såsom en infektion eller et sår. Cyklisk opkastning behandles med forskellige receptpligtige lægemidler for at kontrollere de potentielle årsager, herunder antidepressiva og smertestillende midler ifølge MayoClinic.com. Mave-tarmsygdomme har et bredt udvalg af behandlingsmuligheder, der spænder fra steroider for at reducere inflammation af antibiotika til behandling af infektion og endda diætændringer til Reducere flare-ups antyder National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Den primære behandling for bulimi, som angivet af HealthGuide.org, er terapi med en kvalificeret mental sundhedspersonale. Det første skridt i at forbedre denne tilstand er at bryde de usunde spisevaner og derefter ændre det negative selvbillede ved at skabe nye tankemønstre og løse underliggende følelsesmæssige problemer.