Kollagen hud fordele

Kollagen er det mest almindelige protein i menneskekroppen, der omfatter omkring 30 procent af kroppens totale proteinindhold ifølge Medical News Today. Kollagen tilbyder en bred vifte af hudfordele, men fordelene varierer afhængigt af miljømæssige faktorer og hvordan din krop har adgang til kollagen. Nogle produkter gør ekstreme påstande om deres fordele, og det er usandsynligt at anvende kollagen direkte på huden, at de giver mange fordele.

Evaluering af kollagenkrav

Mange produkter indeholder kollagen, men ikke alle kollagenbaserede produkter giver fordele. Injicerbart kollagen kan bidrage til at øge hudens elasticitet og tykkelse, men de langsigtede virkninger varierer afhængigt af det produkt du bruger. Kollagen cremer kan ikke trænge ind i de dybeste lag af huden, så effekten er minimal. En 2013-undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet “Hudfarmakologi og -fysiologi” viste imidlertid, at orale kollagentilskud kan bidrage til at øge hudens elasticitet.

Hudelasticitet

Kollagen hjælper din hud med at opretholde dens elastik. Dette forhindrer dit ansigt i at udvikle rynker hver gang du laver et udtryk og tegner sig for det ungdommelige udseende af yngre hud. Når du er gammel, har kollagen tendens til at bryde ned, og det reducerer hudens elastisitet, hvilket resulterer i rynker, saggy hud, alder pletter og lignende aldrende virkninger.

Rynke fyldstof

Når kollagen bryder sammen, begynder de udtryk, du har lavet i hele dit liv, at vise i dit ansigt. Eksponering for sol kan forene effekterne, hvilket resulterer i fine linjer, rynker og sagging. Kollageninjektioner forhindrer ikke fremtidige rynker, men kollagen er et populært rynkefyldstof med effekter, der kan vare i flere måneder. Behandlingen er ikke permanent og skal gentages, hvis du vil bevare dine resultater.

Ar behandling

Kollagen kan også bruges som fyldstof til ar, især de forårsaget af acne. Når du alder og kollagen bryder ned, kan din hud let røre – og arene kan være dybere og mere udtalt. Injektion af collagen i arene kan hjælpe med at minimere eller endda eliminere deres udseende. Som med rynkekæmpende kollageninjektioner varer resultaterne kun et par måneder.