Kolde sår fra l-arginin

Kolde sår er smertefulde blærer, der normalt opstår på læberne, men kan udvikles hvor som helst fra læberne til næseborene. Disse sår, teknisk kendt som herpes labialis, skyldes herpes simplex virus type 1. Selvom viruset hele tiden eksisterer i en berørt persons krop, kan koldsår udløses af sollys, stress, træthed eller sygdom. Nogle mennesker har hyppige udbrud. Aminosyren l-arginin antages at være en faktor i koldt øde forekomst.

Forkølelsessår

To typer herpes simplex virus er ansvarlige for koldsår og genital herpes. HSV type 1 forårsager oftest kolde sår, og type 2 forårsager oftest kønsherpes. Kolde sår varer normalt en eller to uger, og danner gradvis en skorpe og skorpe før helingen. Kolde sår tendens til at være smertefuldt, især hvis rørt eller stødt.

L-lysin

Tager l-lysin kosttilskud regelmæssigt kan forhindre udbrud af både kolde sår og genital herpes, ifølge University of Maryland Medical Center. L-lysin er en essentiel aminosyre, hvilket betyder, at det er en af ​​de aminosyrer, kroppen ikke kan producere, så folk skal få det gennem kost. Lysin forekommer i fødevarer med protein, såsom kød, fisk, æg og mejeriprodukter, men kosttilskud giver en større mængde. UMMC advarer om, at ikke alle undersøgelser har vist positive resultater for forebyggelse af forkølelsessår ved brug af lysinsupplement.

Lysin-Arginin-forbindelsen

L-lysin og en anden aminosyre, l-arginin, deler fælles veje i kroppen, og l-arginin undertrykker l-lysin. Dette betyder, at forbruge af store mængder arginin kan nedsætte lysinniveauerne. Nogle mennesker teoretiserer, at dette kan føre til kolde sår hos modtagelige individer, som noteret af American Social Health Association. Imidlertid understøtter intet klinisk bevis hos mennesker ideen om, at reduktion af argininholdige fødevarer i kosten kan forhindre koldsår, ifølge ASHA.

Ekspertindsigt

Laboratorieforskning offentliggjort i tidsskriftet “kemoterapi” viste, at en argininmangel undertrykte replikation af herpesviruset i vævskultur. Arginin har viral vækstfremmende aktivitet, og lysin antagoniserer den handling. Personer, der er tilbøjelige til at få herpes sår, kan have gavn af at undgå store mængder diæt arginin og også ved at supplere med lysin, især under stressperioder, som det fremgår af studieforfatterne.

Arginine Foods

Selv om ASHA ikke opfordrer nogen til at holde op med at spise mad, der indeholder arginin, opmuntrer det til en kostjustering, hvis hyppige udbrud af kolde sår virker fødevarelaterede. Du kan overveje at tage lysin kosttilskud og undgå fødevarer højt i arginin så snart de første symptomer vises. Disse fødevarer omfatter nødder og møtrikker, frø, chokolade, karob, kokosnødder, rosiner, gelatine, fuldkorn, linser, sojabønner, spinat, vandkryds og tang. Nogle fødevarer, såsom kød og mejeriprodukter, indeholder også arginin, men har højere mængder lysin, så de er acceptable.