Koger på min mave

Koger er klumper fyldt med pus, der kan forekomme hvor som helst på din hud, hvor hårfollikler kan findes, herunder mavesækken. Klynger af koger er kendt som carbuncles. Koger har tendens til at forekomme i områder, hvor individer har mange svedkirtler. Koger kan undertiden være et tegn på underliggende sundhedsproblemer.

Årsager

Infektion af hårsækkene er normalt forårsaget af bakterier. De bakterier, der er kendt som Staphylococcus aureus, er den mest almindelige årsag til koge på maven. Disse bakterier er normalt til stede på din hud og trænger ind i huden i maven efter en skæring, ridser eller anden skade på din hud og forårsager infektion. Koger kan også være forårsaget af et svagt immunsystem.

Symptomer

Koger er smertefulde røde humle, som normalt er 3 til 4 centimeter i diameter. Efter udseendet fylder kogen med pus, indtil den brister. Koger kan ledsages af feber og røde linjer spredes væk fra kogen. De røde linjer er et tegn på, at infektionen har spredt sig til dit lymfesystem.

Behandling

Ifølge eksperterne hos MayoClinic.com lover de fleste sig selv uden behandling om to uger. I nogle tilfælde er behandling nødvendig for at behandle koger eller karbuncyler på maven. Koger på maven kan drænes af din læge, og han kan ordinere antibiotika til genopvarende koger. Hvis kogerne skyldes et svækket immunsystem, kan din læge ordinere medicin til at styrke dit immunsystem.

Komplikationer

Hvis ubehandlet, koger på maven kan forårsage alvorlige komplikationer. Den mest almindelige og farlige komplikation af koger er sepsis. Sepsis er forgiftningen af ​​dit blod med bakterier. Denne tilstand forårsager feber, kulderystelser og kan være livstruende. Koger kan også resultere i ardannelse i huden i din mave, hvis cysten er dybt nok.

Forebyggelse

Koger på maven kan forhindres ved at øve god personlig hygiejne. Det betyder at vaske din hud med sæbe, rengøre eventuelle udskæringer grundigt, dækker beskadiget hud og ikke deler personlige ting som håndklæder, barbermaskiner, undertøj og svampe.