Koffein tilbagetrækning og depression

Koffein tilbagetrækning er blevet anerkendt som en medicinsk diagnose. Symptomerne forårsaget af koffeinudtagning kan være svækkende og forårsage klinisk lidelse. Selv om sværhedsgraden af ​​tilbagetrækningssymptomer generelt er forbundet med den mængde koffein, du drikker, kan så lidt som en kop kaffe om dagen frembringe mærkbare tilbagetrækningseffekter.

Depression og angst er almindelige bivirkninger af koffeinudtagning. I en undersøgelse af moderate regelmæssige kaffedrikkere blev depression evalueret ved at administrere flere spørgeskemaer om sværhedsgraden af ​​depression. I “New England Journal of Medicine” rapporterer forskere, at 8 til 11 procent af raske frivillige har symptomer forbundet med depression og angst.

Du kan opleve ændringer i dit normale søvnmønster, når du ændrer dit regelmæssige koffeinforbrug. Søvnproblemer har tendens til at forværre symptomerne på depression. Husk at træthed, sløvhed og koncentrationsbesvær er alle almindelige bivirkninger i løbet af tilbagetrækningsperioden. Disse symptomer skal passere inden for 2 til 7 dage.

Eksperter er enige om, at et abrupt fald i dine koffeinniveauer sandsynligvis vil medbringe abstinenssymptomer, herunder depression. Ved at tage en langsom og gradvis tilgang kan du muligvis undgå at trække sig helt ud. Roland Griffiths, Ph.D., professor i psykiatri og neurovidenskab på Johns Hopkins Medical School, anbefaler at fjerne en servering koffein ad gangen. Du kan fjerne det, der serverer helt eller erstatte en koffeinfri version af din yndlingsdrik.

Hvis du har en historie med depression, skal du kontakte din sundhedspleje, før du ændrer dit regelmæssige koffeinindtag. Nogle mennesker synes at være yderst følsomme over for koffeinens stimulerende virkning og kan opleve mere alvorlige symptomer, når koffein fjernes. Din læge kan hjælpe dig med at udvikle en plan for at nedsætte koffeinforbruget og til at klare eventuelle bivirkninger.

Forekomst af depression

Søvn og depression

Forebyggelse

Forsigtig