Koffein og koncerter

Koffein er et naturligt forekommende stof, der findes i 60 planter, herunder kaffebønner, te blade og cacao pods, som bruges til at lave chokolade. U.S. Food and Drug Administration klassificerer koffein som et fødevareadditiv og lægemiddel. Concerta er det kommercielle navn for methylphenidat. Det er en af ​​flere lægemidler på markedet, der bruges til at behandle mennesker med opmærksomhedsunderskud eller ADD eller opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse eller ADHD.

Fordele ved koffein

Kommercielle producenter bruger koffein af forskellige årsager. Nogle lægemiddelvirksomheder indarbejder koffein i smertestillende medicin på grund af de smertelindrende virkninger, det har på migrænehovedpine. Koffein forårsager vasokonstriktion eller midlertidig indsnævring af blodkar i hjernen, hvilket reducerer tryk og smerte. Koffein har også vist sig at bidrage til at reducere kognitiv tilbagegang. I august 2007 offentliggjorde “Neurology” resultaterne af en undersøgelse, der undersøgte virkningerne af koffeinforbrug på ældre voksne og deres kognitive funktion. Resultaterne viste, at kvinder 65 år eller ældre, der drak tre kopper kaffe hver dag og ikke havde klinisk demensdiagnose, havde en langsommere cognitiv tilbagegang sammenlignet med kvinder, der drak en kop kaffe eller mindre.

Bivirkninger af koffein

Hvis du spiser koffein, kan du opleve forskellige bivirkninger. Koffein forhindrer adenosin i at binde med deres receptorer, hvilket forårsager øget opmærksomhed og en stærkere følelse af vækkelse. Fordi det er en stimulant, kan du føle energi, hvorfor koffein bruges i nogle vægttab hjælpemidler. Du kan også føle dig rastløs, irritabel, nervøs, feberagtig, da din kropstemperatur stiger og en øget vandladningsfrekvens. Din puls kan øges, og dit blodtryk kan hæve.

Om Concerta

Concerta er et stimuleringsmiddel til centralnervesystemet, der bruges til at kontrollere symptomerne på ADD og ADHD. De mest almindelige symptomer omfatter uopmærksomhed, impulsiv adfærd og hyperaktivitet. Ifølge Drugs.com bør Concerta anvendes til patienter mellem 6 og 65 år. Oprindelige doser indbefattede 18 mg, 27 mg, 36 mg og 54 mg tabletter. I oktober 2004 godkendte FDA en øget dosis på 72 mg, som foreskrives i form af to 36 mg tabletter, der tages en gang om dagen om morgenen. Drugs.com rapporterer, at Concerta beskæftiger et forlænget frigivelsessystem, så patienterne kan undgå ændringer i blodplasmakoncentrationen, der opstår med medicin, der tages to gange eller mere dagligt.

Bivirkninger af Concerta

Concerta bivirkninger ligner koffeinindholdet. Patienter, der tager Concerta, kan opleve øget hjertefrekvens, lynhårhed, rastløshed, muskelforstyrrelser, forhøjet blodtryk og vægttab. Fordi begge disse lægemidler er stimulerende stoffer i centralnervesystemet, kan det være vanskeligt at afgøre, hvilket stof der forårsager bivirkningerne, når de tages sammen. Almindelige bivirkninger af begge, såsom øget hjertefrekvens og forhøjet blodtryk, kan forværres, når der tages stoffer sammen. Tal med din læge for at afgøre, om koffeinforbrug, mens du tager Concerta, er sikkert for dig.