Klar suppe definition

Klar suppe er undertiden en del af en hospitalsdiæt, eller det er vant til at hjælpe med at skræmme din appetit, når slankekure. At forstå, hvad en klar suppe rent faktisk er, hjælper dig med at holde fast i en klar flydende kost og undgå komplikationer. Klare supper er ofte en base for mere komplekse supper, gryder og saucer.

Klare supper kan være en del af en klar eller postoperativ klar flydende kost. En klar flydende kost giver dig nogle ernæring, kalorier og salt, men holder din fordøjelseskanalen klar til test som kolonoskopi eller forebyggelse af kvalme efter anæstesi. Hvis du ikke holder fast i klare supper og andre væsker, kan du gøre dig syg eller gøre dine test unøjagtige. Du kan også søge klare supper som kosthjælp, da du spiser en servering af bouillonbaseret eller klar suppe inden et måltid har vist sig at bremse det samlede kalorieindtag i en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet “Appetit” i november 2007.

For en klar flydende kost er en klar suppe en, som du kan se igennem, og det er flydende ved stuetemperatur. Det må ikke indeholde grøntsager, nudler eller stykker af kød. Selvom kylling noodle suppe og minestrone er bouillon-baserede og lavt i kalorier, er de ikke klare, fordi de indeholder ingredienser sammen med bouillon. Disse typer supper kan være egnede til diætere, men ikke til kirurgiske patienter.

Consommé, en fransk klarlagt kød eller fiske bouillon, er en klassisk version af en klar suppe. Bouillon eller bouillon er en anden almindelig klar suppe. Du kan lave et hvilket som helst antal bouillon smag, herunder kylling, kalkun, oksekød, grøntsag og svampe. I japansk køkken er dashi – en suppe base lavet med tørret tun eller champignon flager og tang – også klart, når den er anspændt. Mens disse supper kan laves fra bunden, kan du også finde dem i dåser, kasser, pulver og koncentreret pasta eller terningform.

Konserves eller boks bouillon er ofte høj i natrium. En kop kan indeholde 800 mg natrium eller mere. Søg efter lavnatriumversioner, når det er muligt, for at holde dit samlede natriumindtag i tjek.

Betydning

Definition

typer

Overvejelser