Kikærter og vitamin k

Kikærter, også kendt som garbanzo bønner, har en nutty smag og giver mere end 7 g protein pr 1/2 kop, hvilket gør dem til et tiltrækkende alternativ til animalske afledte proteiner. Fælles til salater eller supper, serveret stegt eller som falafel eller hummus, er kikærter fulde af vigtige næringsstoffer, herunder fibre, folat og jern. Selv om kikærter giver vitamin K, er bidraget til dit samlede indtag sandsynligvis minimalt, især hvis du bruger en afbalanceret kost.

Indhold

Kikærter leverer 3,3 mcg K-vitamin pr. Halv-kops servering. Institut for Medicin skønner, at 90 mcg K-vitamin pr. Dag for kvinder og 120 mcg dagligt for mænd er nok til at imødekomme kostbehovet for næringsstoffet. Den daglige værdi af vitamin K, som er etableret af U.S. Food and Drug Administration, er 80 mcg. Fødevarer med mindre end 5 procent af den daglige værdi af et næringsstof betragtes som lave kilder til næringsstoffet. Fødevarer såsom kogte kikærter, der indeholder mindre end 4 mcg K-vitamin pr. Portion betragtes som lave kilder.

Fakta om K-vitamin

K-vitamin, der undertiden betegnes som clotting-vitamin, hjælper med at lave fire proteiner, der er nødvendige for udviklingen af ​​blodpropper. Der er også potentielle forbindelser mellem tilstrækkelige vitamin K-niveauer og sund udvikling af knogler, ifølge Harvard School of Public Health. Din krop gør også sit eget K-vitamin ved hjælp af intestinale bakterier. De fleste mennesker spiser nok vitamin K, som er rigeligt i fødevarer som grønne grøntsager, broccoli og blomkål. Selv om kikærter ikke er en vigtig kilde til kosten vitamin K, bidrager sådanne fødevarer til et sundt indtag af en række næringsstoffer.

Undtagelser

Rå kikærter giver næsten tre gange så meget K-vitamin som kogte kikærter, der pakker 9 mcg K-vitamin pr. Halv kop portion. Derudover indeholder spirede kikærter generelt højere koncentrationer af K-vitamin end kogte eller stegte sorter. Fordi næringsindholdet blandt kikærter kan variere, skal du kontrollere madmærker for det nøjagtige indhold af vitamin K, når du køber dåse eller tørrede kikærter, hummus eller falafel, især hvis du har brug for at overvåge dit indtag af sundhedsmæssige årsager.

Overvejelser

Personer, der tager blodfortyndende medicin, såsom warfarin eller coumadin, har generelt brug for at opretholde et konsekvent indtag af vitamin K ifølge National Institutes of Health. I dette tilfælde skal du arbejde med din læge for at designe en måltidsplan, der giver passende mængder af K-vitamin. Ellers skal spise kikærter sammen med en række andre magre proteiner, grøntsager, frugter og fuldkorn opfylde dit kostbehov for K-vitamin.