Kan visse fødevarer forårsage kemiske ubalancer i hjernen?

Kemisk ubalance i hjernen er karakteriseret ved unormale niveauer af neurotransmittere og hormoner forbundet med påvirkning af humør, søvn, angst og appetit. Visse næringsstoffer fra fødevarer krydser blodhjernebarrieren og syntetiserer produktion af neurotransmittere og hormoner. Nogle kostvaner kan stimulere eller hæmme neurotransmitter og hormonproduktion, hvilket påvirker den kemiske balance i din hjerne. Kontakt din læge om din kost og hvordan mad kan forårsage ændringer i den kemiske balance i din hjerne.

Brain Chemicals

Nerveceller i din hjerne producerer neurotransmittere fra aminosyrer, der findes i fødevarer. Neurotransmittere er kemikalier, der kommunikerer meddelelser mellem nerveceller i din hjerne. Tyrosin er en aminosyre, som nerveceller konverterer til dopamin og norepinephrin. En anden aminosyre, tryptophan, omdannes af hjernen til serotonin og melatonin. Dopamin, norepinephrin og serotonin er neurotransmittere, mens melatonin er et hormon, pinealkirtlen i din hjerne udskilles i blod om natten.

Lidelser med kemiske ubalancer

Dopamin påvirker bevægelse og humørsvingninger, og mangel øger risikoen for skizofreni. Forskere ved Louis Stokes Cleveland Veterans Affairs Medical Center i Brecksville, Ohio fandt forbrugende en tyrosinfattig kost udtømmer hjernen af ​​dopamin og norepinephrin og øger risikoen for skizofreni, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Brain Research” i januar 2008. Kostreduktion af tryptophan Inducerer mangel på humørsvingende serotonin og øger risikoen for depression, bemærker en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Psychopharmacology Bulletin” i 2003. Melatonin regulerer cirkadiske rytmer og søvnvågningscyklus, tryptofanudslæt reducerer melatoninsekretion, foreslår forskning offentliggjort i “Journal of Clinical Endokrinologi og Metabolisme “i maj 1993.

Kød og mejeri

Kød og mælk er proteinrige fødevarer, der indeholder store mængder store, neutrale aminosyrer, som stimulerer muskelvækst. At spise kød og mejeriprodukter øger din risiko for hjernemangel i norepinephrin og serotonin, fordi den store mængde af store neutrale aminosyrer konkurrerer med små mængder neurotransmitterprekursorer, tyrosin og tryptophan, for at krydse blodhjernebarrieren. Jo mindre tyrosin og tryptophan der kommer ind i din hjerne, desto mindre dopamin, norepinephrin, serotonin og melatonin er i stand til at producere. Forskere ved Massachusetts Institute of Technology i Cambridge fandt forholdet mellem tyrosin og store neutrale aminosyrer og tryptophan til store neutrale aminosyrer falder efter at have spist et proteinrikt måltid, ifølge forskningen offentliggjort i “American Journal of Clinical Nutrition” i januar 2003.

Hele Korn og Frugt

Hele korn og frugt er kulhydrater, der indeholder sukker og fremkalder insulinudskillelse i blodet. Insulin transporterer ikke kun sukker i cellerne, men det stimulerer også skellemusklen til at absorbere store neutrale aminosyrer kaldet forgrenede aminosyrer. Som følge heraf øges forholdet mellem tyrosin og store neutrale aminosyrer og tryptophan til store neutrale aminosyrer efter at have spist kulhydratmåltid, hvilket øger en højere mængde af disse aminosyrer for at komme ind i din hjerne og producere neurotransmittere, ifølge forskerne fra MIT I 2003.