Kan svømning få dig til at gå i vægt?

Kardiovaskulær træning, såsom svømning, er effektiv til at sænke dit kropsfedt på grund af deres evne til at forbrænde et stort antal kalorier. Hvorvidt du taber fedt med træning afhænger af hvor hyppigt du er med dine træningsprogrammer og dine spisevaner. Men mens svømning hjælper dig med at sænke dit kropsfedt, kan det under visse omstændigheder få antallet på skalaen til at stige.

Fedt tab fra svømning

Ifølge American Council on Exercise er svømning blandt de mest effektive typer træningsprogrammer til brænding af kalorier. En person, der vejer 140 pund vil brænde ca. 9 kalorier hvert minut, han svømmer i moderat tempo. En 160 pund person vil brænde omkring 10,3 kalorier pr. Minut, og en 180 pund person vil brænde omkring 11,6 kalorier hvert minut. Det betyder, at en person mellem 140 og 180 pund kan brænde ca. 270 til 348 kalorier i en 30-minutters træning. For at sænke dit fedt, er du nødt til at forbrænde 3.500 flere kalorier, end du spiser. Derfor kan en person, der vejer 140 til 180 pund, nå dette underskud i 10 til 13 30 minutters svømningstræning.

Fedt vs Vægt

Når du træder på skalaen, er den værdi, den læser, hvor mange samlede pounds din krop vejer. Dette nummer skelner ikke mellem din kropssammensætning. For eksempel kan en person med en lavere kropsfedtprocent, men en stor mængde muskelmasse veje det samme som en person med en høj procentdel af kropsfedt med lille muskelmasse. Svømning vil på grund af de kalorier, det brænder, hjælpe dig med at sænke dit kropsfedt, men det har også potentialet til at gøre dig mere afvejende på grund af en anden effekt, der kommer fra ensartet træning.

Vægtforøgelse fra muskelmasse

Ifølge Columbia University Health har undersøgelser, der ser på vægttabvirkninger fra svømning, været inkonsekvente. Nogle undersøgelser har fundet ud af, at øvelsen er effektiv til vægttab, mens andre har vist ingen forskel og endog vægtforøgelse. De bemærker, at årsagen til svømmere i undersøgelsen, der går i vægt, stammer fra en stigning i muskelmasse og ikke på grund af at lægge mere fedt. Som du lægger på magert muskel, vil du se en stigning i kropsvægt. Men på samme tid vil du bemærke, at din tøjstørrelse falder.

Resultater af at spise mere

En anden grund til at svømme kan få dig til at gå ned i vægt, er fordi du kunne spise mere. Columbia University Health konstaterer, at folk har en tendens til at forbruge et større antal kalorier efter en svømmende træning i koldt vand. Hvis du øger antallet af kalorier du forbruger, kan du forårsage et kalorieoverskud i stedet for det underskud, du har brug for til at sænke dit fedt. Denne årsag til vægtøgning skyldes en stigning i kropsfedt og bør være af bekymring. Derfor overvåge mad og drikkevarer du tager ind for at sikre, at du ikke indtager et større antal kalorier efter dine svømmesessioner.