Kan svesker blive taget på blodfortyndere?

Blodfortyndere medicin, såsom warfarin, bidrager til at reducere risikoen for blodpropper hos patienter, der er tilbøjelige til denne type kredsløbssygdom. Uden behandling kan blodpropper føre til slagtilfælde, tab af lemmer og død. Selvom visse fødevarer kan interagere med medicin, er der ingen tegn på, at svesker er uegnede til personer, der tager blodfortyndende. Diskuter altid din kost og kosttilskud sammen med din læge, især hvis du tager receptpligtig medicin.

svesker

Snedker er blommer i tørret form. Disse rynkede frugter forsyner din krop med næringsstoffer. En gennemblødt prune indeholder 23 kalorier, ca. 6 kulhydrater, 70 milligram kalium, 37 mikrogram beta-caroten og 74 internationale enheder af vitamin A.

Blodfortyndere

Sygdomme i dit hjerte eller blodkar kan øge sandsynligheden for blodpropper. Warfarin er en almindelig type blodfortynder, som hjælper med at reducere blodets evne til at koagulere, hvilket reducerer risikoen for farlig dannelse af blodpropper. Ved at tage blodfortyndere medicin øges risikoen for overdreven blødning fra støt, nedskæringer og andre skader.

Kost

Visse fødevarer kan modvirke virkningerne af blodfortyndere på grund af deres indhold af vitamin K. K-vitamin hjælper med at beskytte dine knogles helbred og øger blodets evne til at koagulere. Bakterierne i fordøjelseskanalen producerer noget af dette vigtige næringsstof, mens de fødevarer, du spiser, giver resten. Spise for mange fødevarer, der indeholder store mængder af K-vitamin, kan være farlige for mennesker, der risikerer at danne blodpropper. Personer, der tager warfarin, bør undgå at forbruge store mængder sennepgrønne, chard, collardgrøntsager, spire, spinat, kale og persille, samt at begrænse eller undgå tranebærsaft og alkoholholdige drikkevarer. En prune indeholder færre end 6 mikrogram vitamin K. Den anbefalede daglige mængde vitamin K for de fleste raske individer er 120 mikrogram for mænd og 90 mikrogram for kvinder, ifølge University of Maryland Medical Center.

Forholdsregler

Undgå at spise store mængder fødevarer, der indeholder K-vitamin. Selvom svesker indeholder en minimal mængde K-vitamin, og det næppe vil ændre effektiviteten af ​​blodfortyndere, kan disse tørrede frugter have en uønsket afføringsvirkning. Spise for mange svesker kan medføre vægtforøgelse på grund af mængden af ​​kalorier de indeholder.