Kan sukker påvirke børns opmærksomhed spænder?

Børn er ikke født med en lang opmærksomhed, de udvikler egenskaben, når de vokser og modnes. Evnen til at sidde stille og fokusere på en aktivitet i lange perioder er meget mere sandsynligt og forventet i en preteen end i en toddler. Eksterne faktorer kan dog spille en rolle i opmærksomhedsspændingen, men også mængden af ​​sukker, dit barn spiser.

Sukker og glucose niveauer

Sukkerholdige fødevarer får dit barns blodsukker til at spike efter at have spist, hvilket kan påvirke hendes adfærd. De høje glukoseniveauer, der er forbundet med sukker og raffinerede kulhydrater, kan give dit barn et boost af adrenalin, der giver en periode med hyperaktivitet. National Institutes of Health definerer hyperaktivitet som en kombination af øget aktivitet og distraherbarhed, hvilket reducerer opmærksomhedsspændingen. Normalt vil dit barns blodsukker efter en “sukkerhøjde” falde brat og bringe “crash” – en periode med sløvhed, irritabilitet og nedsat bevægelse. Efter krasjet kan dit barns opmærksomhed span forbedres. Undgå at give dine børn sukkerholdige snacks om natten for at hjælpe dem med at få en god nats søvn, så de vil vågne op for at blive forfrisket.

Videnskabeligt Bevis

Anecdotale eller observatoriske beviser tyder på, at sukker har en negativ indvirkning på opmærksomhedsfrekvensen, men de videnskabelige fakta understøtter ikke altid påstanden, ifølge Jacquelyn Rudis, forfatter af et Beth Israel Deaconness Medical Center-publikation om emnet. Rudis foreslår, at forældre forventer, at deres børn kan blive hyperaktive efter forbrug af sukker på grund af historier, som de voksne har hørt om et muligt link, men at forskning ikke nødvendigvis følger denne hypotese. Forsker M. Wolraich studerede børn, der fulgte en række diæt indeholdende sukker og kunstige sødestoffer og rapporterede resultaterne i “The New England Journal of Medicine” i 1994 og “Journal of the American Medical Association” i 1995. Wolraich fandt ud af, at intet mønster Af forkortet opmærksomhedsspænding udviklet efter fodring af børnene sukker, men erkendte, at børn, der allerede havde diagnosticeret opmærksomhedsunderskudssygdomme, kunne metabolisere sukker forskelligt og forårsage en vis variation i adfærd.

Kunstig Farve

Sukker er måske ikke grunden til, at dit barn viser tegn på nedsat opmærksomhed efter at have nydt hendes yndlings candy. Kunstig farve kan i nogle tilfælde være den bagvedliggende grund. Børn, der har fødevareallergi eller følsomheder, kan reagere på madfarvestoffer og andre kemiske tilsætningsstoffer. Irritabilitet og impulsivitet, som begge påvirker opmærksomhedsspændingen, kan være tegn på, at dit barn er følsomt over for farvningen i slik eller snackmad, og ikke nødvendigvis sukkeret.

Overvejelser

Dit barns opmærksomhed kan påvirkes ikke kun af det sukker, han bruger på bestemte tidspunkter, men af ​​de omstændigheder, hvor han spiser slik. Helligdage som Halloween og jul er fyldt med sukkerholdige godbidder, men den generelle spænding, der er forbundet med anledningen, kan også medføre en mindre opmærksomhed.