Kan spise for mange jordbær forårsager elveblest?

At spise for mange jordbær er forbundet med elveblest, men bare fordi du spiser mange af dem, betyder det ikke, at du får en reaktion. Bivirkninger er røde, hævede patches, kaldet hvaler, som former på huden. Urticaria, det medicinske navn for nældefeber, er en allergisk reaktion. Jordbær kan være en udløser, men kun hvis du er allergisk overfor dem.

Hives

Du kan få elveblader på nogen del af din krop, og du kan have en bikube eller mange elveblader ad gangen. Bivirkninger er generelt kløende. De kan gå væk om et par minutter, eller de kan vare i timer eller dage. Nogle gange kan du få et sted, der går væk, og så kommer et andet bikup på et nyt sted. Nogle mennesker har elveblest, der kommer og går i årevis. Ifølge Drugs.com er bivirkninger normalt ikke alvorlige. De kunne dog være en forløber for anafylaksi, hvilket er en livstruende medicinsk nødsituation fra en allergisk reaktion. Tegn på anafylaksi er en hurtig og svag puls, hævelse af halsen, vejrtrækningsbesvær, udslæt eller elveblest og kvalme og opkastning.

jordbær

Jordbær er en fælles trigger for elveblader. Med nogle madudløsere, som nødder, skaldyr, fisk og æg, kan der kun spiser en lille smule i elveblader. Men med jordbær kan du kun få en reaktion, hvis du spiser en stor del af dem, ifølge Merck. Typisk, hvis du vil få biprodukter fra at spise for mange jordbær, vil du få dem lige efter at have spist jordbærene og ikke mere end to timer efter indtagelse. Hvis du får en bivirkning efter at have spist for mange jordbær, skal du undgå at spise store mængder af dem i fremtiden.

allergier

Fødevareallergier er ikke så almindelige, som mange tror at de er. Kun omkring 4 procent til 8 procent af børnene og 2 procent af voksne har ægte fødevareallergi, ifølge University of Maryland Medical Center. En anden 25 procent af mennesker har fødeintolerance, ikke allergi. Hives er et symptom på en allergi, og jordbær er den mest almindelige frugtsoldat. Du er mere tilbøjelige til at have en allergi, hvis du har en familiehistorie af allergier. Hvis begge dine forældre havde en fødevareallergi, har du 75 procent sandsynligvis også en. Hvis kun en forælder havde en fødevareallergi, falder chancerne til 30 procent til 40 procent. Hvis ingen af ​​forældrene havde en fødevareallergi, men en anden i din familie gjorde, har du 10 procent til 15 procent chance for at få fødevareallergi.

Behandling

Hives kan gå væk af sig selv. For at afhjælpe ubehagelige symptomer, der kan ledsage elveblader, såsom kløe, hovedpine og hævelse, tag en antihistamin. En beroligende creme kan også afhjælpe kløe. Du kan sætte kølige komprimerer på elveblader, eller du kan suge i et lunkent – ikke varmt havremelbad. Undgå alkoholholdige drikkevarer, mens du har elveblader. Brug løst tøj, stramt tøj kan udløse et andet angreb. Hvis du har en alvorlig reaktion som f.eks. Åndedrætsbesvær, skal du søge nødbehandling. Ifølge Merck, hvis du er tilbøjelig til alvorlige allergiske reaktioner, skal du have en selvinjicerende epinephrinsprøjte og have antihistaminer ved hånden.