Kan øl skade halsen?

Drikkeøl kan beskadige halsen under visse omstændigheder, og visse medicinske tilstande kan også forårsage symptomer. Hvis du bemærker, at de samme symptomer udvikler sig hver gang du drikker øl, skal du holde op med at drikke det og lave en aftale med din læge. Fælles forhold, der kan bidrage til bivirkninger efter at have drukket øl, omfatter histaminintolerance, spiserørssår og alkohol- eller kornallergi.

Esophageal Ulcer

Sår kan danne i din spiserør, røret, der forbinder halsen med din mave. Den overdrevne brug af alkohol kan langsomt ødelægge beskyttelsesforingen i din spiserør, hvilket forårsager udsættelse for blødt væv for hård mavevæske. Erosionen forårsager åbne sår at danne i din spiserør, hvilket fører til smerte og ubehag efter at have spist eller drikker visse fødevarer og drikkevarer. Hvis diagnosticeret med en spiserør sår, skal du stoppe med at forbruge alle former for alkohol, ifølge University of Maryland Medical Center. Fortsat at drikke øl kan fortsætte og forværre dine symptomer. Hvis du opkaster blod eller mærker mørkfarvet blod i dine fæces, skal du straks kontakte din læge.

Histaminintolerance

Øl er en maltet drik, der er fremstillet ved at gæring visse korn. Under fermenteringsprocessen oprettes et kemisk biprodukt kaldet histamin. Histamin er et kemisk naturligt stof i kroppen, der beskytter blødt væv mod infektioner. Hvis du er histaminintolerant, kan din krop ikke metabolisere det histamin, der findes i øl, hvilket kan føre til betændelse, udvidelse af dine blodkar og irritation i blødt væv. Hvis du er intolerant overfor histamin, kan du føle en klump i halsen eller hævelse efter at have drukket øl. Michigan Allergi, Sinus og Astma Specialists siger, at øl og vin har høje niveauer af histamin.

Alkohol- og kornallergier

Hvis du er allergisk over for alkohol eller andre ingredienser i øl, kan du udvikle kløe, hævelse eller brændende i halsen, når du har drukket øl. Øl indeholder korn, såsom hvede, gær og alkohol, som kan udløse en bred vifte af symptomer fra en allergisk reaktion. En allergi over for en eller flere af ingredienserne i øl forårsager, at dit immunsystem overreagerer til allergenet, fordi det identificerer det som et skadeligt stof. Denne fejl frigør forskellige kemikalier i hele kroppen og forårsager de fleste allergiske symptomer.

Anafylaksi

Hvis du udvikler hævelse i halsen, nældefeber og manglende evne til at trække vejret, skal du ringe 911 straks. Anafylaksi er en alvorlig reaktion, der forårsager ekstrem dilation i blodkar, der kan føre til hurtig svulst i halsen.