Kan nogen masker helbrede acne ar?

Cystisk acne, whiteheads og blackheads finder deres vej på ansigter på 40 til 50 millioner amerikanere, ifølge American Academy of Dermatology. Acne er den mest almindelige hudlidelse, hvilket betyder, at acne-relaterede produkter er store virksomheder. En del af din acne rensning rutine kan omfatte et benzoylperoxid eller svovl ansigtsmaske, der kan sop op olie, dræbe bakterier og berolige betændt hud. Men masker alene kan ikke helbrede acne ar, pits og læsioner. In-office procedurer udført af bestyrelsescertificerede hudlæger kan reducere acne ar og forlade dig med en glattere hud.

Hvad en maske tilbyder

Acne ar er dybe indrykninger, som normalt skyldes udtrækning af dine egne pletter og hudorme. De kan kun helbredes med laserbehandling, ifølge New York-baseret, bestyrelsescertificeret dermatolog Dr. Whitney Bowe. Men ved hjælp af en acnebekæmpende ansigtsmaske med glykolsyre eller salicylsyre kan det hjælpe med at eksfoliere huden og bringe mørke hudceller – tilbage fra blemishrækker – til overfladen. Også masker med retinoider kan lysere acne-mærket hud. Prøv et over-the-counter middel som RoC Retinol Correxion Instant Facial Glattere eller Shiseido’s Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask.

Fakta om fyldstoffer og kemiske peeling

Fyldstoffer injiceret af en hudlæge kan reducere forekomsten af ​​acne ar, men resultatet er kun midlertidigt – varig alt fra tre til seks måneder – og ikke beregnet til at helbrede acne ar. En injektion af kollagen, hyaluronsyre, polymethylmethacrylat eller et andet fyldstof bruges til at plumpe arene for at glatte ud i din hud. En fyldstofmulighed kan vare fra et til tre år, men det kræver brug af dit eget fedt, der er opnået gennem fettsugning. En anden mulighed er en kemisk skræl, som fjerner det øverste lag af huden med en højstyrkesyre. I løbet af de følgende uger vises ny hud. Det er afgørende, at du forbliver ude af solen i løbet af denne tid for at afværge infektion og ardannelse.

Microdermabrasion

Microdermabrasion er forbeholdt mild acneærr og består af en lille maskine, der fjerner det øverste lag af din hud gennem en række kontorbesøg. Da huden reparerer sig, bliver overflade ar mindre synlige. Bivirkningen fra denne procedure er mild, du kan se lidt lyserød eller opsvulmet i et par dage.

Se til Laser

Laser resurfacing bruger lys til at helbrede acne ar. Laseren brænder epidermis ud, mens der opvarmes dermislaget nedenunder. Nye kollagenfibre dannes, og resultaterne er en glattere hud og strammere hud. Du får en beroligende eller lokalbedøvelse, og proceduren kan tage overalt fra minutter til timer. Risikoen ved denne ar-fjernelse indbefatter en uønsket lysning eller mørkning af din naturlige hudfarve, infektion, inflammation og ardannelse. Gendannelsestid afhænger af omfanget af behandlingen, men du kan regne med rødme, mildt ubehag og mulig kløe.