Kan løbe fordi din periode kommer sent?

Hver kvindes menstruationscyklus har en anden biologisk tidsplan, og for de fleste kvinder bør denne tidsplan være ret sammenhængende. Hvis du for nylig har påbegyndt en ny øvelse eller har konsekvent arbejdet ud over en længere periode, kan du have bemærket en ændring i din menstruationscyklus. Hvis dette er tilfældet, kan der være nogle ting, du bør vide om din krop og nogle handlinger, du kan tage for at få din menstruationscyklus tilbage på rette spor.

Den nøjagtige begrundelse for et skift i træningsfremkaldte menstruationscykler er ikke helt kendt. Georgia Reproductive Specialists forklarer, at ændring eller standsning af din cyklus kan skyldes lav kritisk fedt sammensætning. Mennesker ophører, hvis dit kropsfedt falder under 12 procent. En anden mulighed betragter mængden af ​​energiproduktion kontra input i en kvindelig løber. Et højt energiforbrug i din krop kan forårsage forstyrrelser i din menstruationscyklus. En artikel i US News forklarer, at ghrelin, et hormon, der kan reducere sekretionen af ​​andre hormoner, der regulerer menstruationsfunktionen, har tendens til at være højere hos atletiske og anoreksiske kvinder og kan være en væsentlig sammenhæng mellem energiforbrug og hormoner, der regulerer en kvindes menstruation fungere.

I “The Complete Idiot’s Guide to Jogging and Running” forklarer forfatter Bill Rodgers, at løb måske ikke udelukkende skyldes din krops skift i menstruation. Han foreslår, at hvis dine perioder bliver unormale, hvor din cyklus er mindre end 25 dage eller mindre hyppig end hver 35 dag, skal du være forsigtig og konsultere din læge. Nogle menstruelle uregelmæssigheder må ikke være forårsaget af fysisk aktivitet eller løb, men snarere fra anden medicinsk tilstand, hvorfor det er vigtigt at besøge din læge.

TeensHealth lister en række ting, du kan gøre for at hjælpe med at overvåge din krop og reducere din chance for at opleve menstruelle uregelmæssigheder. For eksempel holde styr på din menstruationscyklus månedligt, og noter den dag, din periode begynder og slutter, samt eventuelle abnormiteter i strømmen. Gå heller ikke over måltider. Som idrætsudøver udøver du sandsynligvis meget energi hele dagen og under træningstider. Spis tre afbalancerede måltider dagligt og få sunde snacks til rådighed i løbet af dagen, herunder mad som tørret eller frisk frugt, bagels, nødder, yoghurt eller strengost.

Amenoré er en tilstand, hvor din menstruationscyklus ophører i løbet af mindst tre måneder. Hvis du lider af denne tilstand, skal du søge hjælp fra en sundhedspersonale. En mangel på menstruationer kan reducere mængden af ​​østrogen i din krop, hvilket kan forårsage yderligere sundhedsproblemer som infertilitet og lav knogletæthed, en tilstand, der kan forme i osteoporose.

Årsager

Tegn

Forebyggelse

Advarsel