Kan koffein tilbagetrækning forårsage svaghed?

Koffein producerer ikke en sand afhængighed, fordi de fleste brugere af dette naturlige lægemiddel kan stoppe, hvis de vælger, ifølge Vermont psykiater John Hughes, men du kan lide af abstinenssymptomer, hvis du holder op med at spise eller drikke stoffer, der indeholder stoffet. Symptomerne er ikke skadelige på lang sigt, men du kan muligvis ikke fungere på dit bedste niveau i de indledende tilbagetrækningsfaser.

Definition

Koffein tilbagetrækning er en anerkendt lidelse forårsaget af abrupt stop af dit koffeinindtag efter at have brugt kemikaliet regelmæssigt. Koffein er et naturligt forekommende lægemiddel med stimulerende og psykoaktive egenskaber. Kroppen bliver vant til koffeinens virkninger og reagerer med fysiske symptomer, hvis du holder op med at indtage det.

Symptomer

Koffeinudtrængning kan medføre hovedpine og problemer med at koncentrere sig. Du kan føle dig svag, fordi koffeinudtagning kan forårsage træthed og efterligner mange influenzalignende symptomer. Almindelige problemer omfatter muskelstivhed og ømhed, kvalme, opkastning, irritabilitet og depression. Disse kombinerede fysiske og mentale virkninger kan svække dig og forringe din funktion.

Tidsramme

Koffeinudtrækssymptomer starter inden for 12 til 24 timer, efter at du holder op med at bruge stoffet og slår deres højde efter en dag eller to. Svaghed og andre problemer er værre i løbet af de første to dage, så begynder at falde. De fysiske virkninger stopper normalt fuldstændigt inden for ni dage. Du kan også lindre koffeinudtagningssymptomer ved at drikke en koffeinholdig drik, energidrikke eller andet koffeinholdigt produkt, men du vil have problemer, hvis du holder op med at forbruge igen.

Kilder

Koffeins tilbagetrækningssymptomer er de samme fra alle kilder til lægemidlet, herunder chokolade, varm og iste, kaffe, sodavand, koffeinholdige smertestillende medicin, energidrikke og stimulerende piller. De farmakologiske egenskaber af stoffet er ens i alle naturlige kilder og ændres ikke, når det tilsættes til drikkevarer og medicin.

De fysiske symptomer på koffein tilbagetrækning er undgået, hvis du spilder dig selv væk fra stoffet snarere end at stoppe dit indtag helt. Du er udsat for tilbagetrækningsproblemer, herunder svaghedsfremkaldende symptomer, fra at drikke så lidt som en kop eller to af kaffe eller to dåser af koffeinholdige sodavand om dagen, så udskift gradvist koffeinholdige drikkevarer med alternativer. For eksempel erstatte nogle af din daglige kaffe med en koffeinfri version og langsomt øge den koffeinfri portion hver dag. Denne fremgangsmåde reducerer eller eliminerer træthed og andre uønskede fysiske effekter.

Overvejelser