Kan jeg give mælk til et lille barn med diarré?

Diarré, en af ​​de mest almindelige barndomssygdomme, har mange årsager til småbørn, fra allergi mod infektion. Rotavirus, en fælles virusinfektion, tegner sig for 5 procent til 10 procent af alle tilfælde af diarré hos børn under 5 år og beder om mere end 500.000 lægebesøg og 55.000 til 70.000 hospitalsindlæggelser, ifølge eMedTV. Alvorlig diarré kan forårsage alvorlig væsketab og potentielt livstruende dehydrering, men mælk er ikke den valgfri valg, når dit barn har diarré af flere årsager.

Hvis et barn udvikler diarré, kan han have laktoseintolerance, en arvelig tilstand forårsaget af manglende enzym, der bryder ned lactase, sukkeret i komælk. Laktoseintolerans forårsager normalt ikke problemer i de første par år af livet, men dukker op efter alderen 2. Hvis dit barn udvikler diarré i forbindelse med mavesmerter, gas eller kvalme efter at have spist mad, der indeholder lactose, overveje en mulig laktoseintolerans og stop Komælk i flere dage for at se om der er en forbedring. Yoghurt forårsager normalt ikke så mange problemer hos børn med laktoseintolerans.

En pjokk, der har været ammet og derefter begynder at drikke kum mælk, kan udvise diarré som et symptom på mælkeallergi. Mælkeallergi, den mest almindelige fødevareallergen ifølge Baby Center, adskiller sig fra lactoseintolerans, idet proteinerne i mælk forårsager allergiske reaktioner. Andre symptomer på mælkeallergi omfatter udslæt, hvæsen eller kolde symptomer. Tal med din børnelæge om allergitest for at afgøre, om dit barn har en mælkeallergi.

Hvis dit barn har haft en intestinal infektion eller diarré fra enhver anden årsag, kan han udvikle midlertidig laktoseintolerans. Det enzym, der bryder ned laktase, produceres i mavecellerne, som kan blive midlertidigt beskadiget mod infektion eller irritation efter en diarréinfektion. Børnelæge og forfatter William Sears, M.D., foreslår, at hvis dit barn har diarré, der varer mere end tre dage, skiftes til sojabaseret mælk i to uger for at give tarmene mulighed for at helbrede.

I stedet for at få mælk under en diarréafdeling, giv dine småbørn elektrolytbalancerede drikkevarer som Pedialyte. Undgå frugtsaft, sodavand, herunder ginger ale, og drikker som Gatorade, fordi højt sukkerindhold trækker mere væske ind i tarm og kan forværre diarré. Elektrolyt-balance rehydrering drikkevarer bør kasseres efter 24 timer, hvis ikke brugt, da bakterier kan proliferere hurtigt i opløsningen, eMedTV rapporter.

Potentiel lactoseintolerance

Potentiel mælkallergi

Tarmirritation

Rehydreringsvæsker