Kan jeg blande vitamin C og kobberpeptider?

Kosmetiske cremer kan reducere udseendet af hudskader, herunder rynker, ændringer i hudpigmentering og overfladeudseende og følelse. Kosmetiske cremer og lotioner indeholdende enten kobberpeptid eller C-vitamin har biologisk funktion i hudens celler. US Food and Drug Administration regulerer ikke kosmetik undtagen ingredienser, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

C-vitamin

C-vitamin, også kendt som ascorbinsyre, virker som en antioxidant, når den påføres huden. Ifølge MayoClinic.com er cremer, der indeholder mindst 10 procent vitamin C i L-ascorbinsyreformen, med en pH på 2,5 eller lavere, forbedret kvaliteten af ​​kollagen.

Kobberpeptider

Kobber er et mineral, der er knyttet til peptider for at fremme absorption. Ifølge “Dermatologi Nursing” øger kobberpeptider sårheling, og der kræves kobber til fremstilling af nyt kollagen og elastin, der understøtter hudens dermislag. Ifølge en undersøgelse, der blev rapporteret I oktober 2003 udgaven af ​​”Journal of Drugs in Dermatology” fastgøres kobberpeptider huden gennem enzymvirkning og hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler.

Interaktion mellem kobber og C-vitamin

Den normale proces af nedbrydning af ascorbinsyre i opløsninger, der resulterer i aktive og inaktive metabolitter. I juli 1994-udgaven af ​​”Journal of the American Dietetic Association” påpeger forskerne, at kobber virker som oxidant for at øge nedbrydningshastigheden til den inaktive form, diketogulonsyre.

Hudreparation

Ultraviolette stråler og aldring forårsager elastisk væv i huden at nedbryde, ifølge en undersøgelse rapporteret i “Journal of Drugs in Dermatology”. Desuden taber 1 procent af kollagen i huden hvert år. Både vitamin C og kobberpeptider fremmer kollagenproduktion. For at forhindre interaktion mellem kobberpeptider og C-vitamin anbefaler MayoClinic.com at bruge dem på alternative dage. Hertil kommer, at forfatterne peger på en undersøgelse, der viser, at kobberpeptider var mere potente end C-vitamin for at forbedre kollagenproduktionen.