Kan for meget calcium i kost og kosttilskud forårsage brystforkalkninger?

Calcium er det mest rigelige mineral i din krop, med omkring 99 procent af det mineralske residens er i dine knogler. Bortset fra at spille en afgørende rolle i udviklingen og vedligeholdelsen af ​​stærke knogler, letter calcium også den korrekte funktion af dit hjerte, muskler, nerver og andre kropssystemer. Nogle gange akkumuleres calciumindskud i blødt væv, såsom brysterne.

Brystkalkning og calcium

De to typer af brystkalkninger er makrokalkulationer og mikrokalcifikationer. Makrokalcifikationer er generelt grove calciumforekomster, der vises som store hvide prikker eller bindestreger på mammogrammer. Makrokalcifikationer er typisk forbundet med kvinder over 50 år og anses for ufarlige. Mikrokalcifikationer er små calciumaflejringer, der fremstår som små hvide pletter på mammogrammer. Selvom det ikke normalt er resultatet af kræft, er mikrokalcifikationer undertiden et symptom på forstadier i brystene. Brystkalkninger skyldes ikke typisk for meget calciumindtagelse.

Årsager til brystkalcifikation

Kræft er en mulig årsag til brystkalkning. Imidlertid forårsager talrige ikke-cancerholdige tilstande brystkalkninger, såsom tidligere brystskade, brystcyster, fibroadenom og dermal eller vaskulær forkalkning. Du bør søge lægehjælp, når forkalkningen er grupperet i stedet for at blive spredt gennem brystet. Calciumaflejringer, der varierer i form og størrelse, er også situationer, der kræver et besøg hos din læge.

Calcium-Deficient Diet og Calcium Deposits

En undersøgelse, der blev fremlagt i et 2006-udgave af “lipider i sundhed og sygdom”, fastslog, at kaniner på kostvaner, der kun havde 0,5 procent af det krævede daglige calciumindtag, havde større risiko for at udvikle aterosklerose. Undersøgelsen anvendte kaninprøvepersoner, der blev opdelt i to grupper. En gruppe spiste en kalciumfattig diæt, mens en anden spiste en diæt, der havde 3 procent calcium. Gruppen af ​​kaniner på den calcium-supplerede diæt var omkring 62 procent mindre tilbøjelige til at udvikle forkalkninger. Dette tyder på, at calciumtilskud faktisk kan forhindre forkalkning frem for at forårsage det. Undersøgelser, der involverer humane forsøgspersoner, er nødvendige for at fastslå, om dette fænomen forekommer hos mennesker.

Dosering og bivirkninger

Den anbefalede dosis for calcium varierer afhængigt af alder. Spædbørn i deres første 6 måneder har brug for omkring 210 mg om dagen. Spædbørn mellem 7 og 12 måneder kræver 270 mg dagligt. Ungdom mellem 9 og 18 år har brug for ca. 1.300 mg pr. Dag. Denne dosis falder til ca. 1000 mg pr. Dag mellem 19 og 50 år. Mennesker over 50 år har brug for ca. 1.200 mg om dagen. Den anbefalede dosis til forebyggelse af tyktarmscancer er 1.800 mg pr. Dag. Det tolerable øvre indtagsniveau for calcium er ca. 2.500 mg pr. Dag. Calciumaflejringer er forbundet med maveforstyrrelser, kvalme og appetitab.