Kan du spise fuld hvede pasta på en lav-carb diæt?

Lad ikke din kærlighed til pasta holde dig fra at starte en low-carb diæt. Mens du måske ikke får lov til at medtage kulhydratrig mad i de tidlige faser af denne type diætplan, kan fødevarer som fuld hvedepasta føjes til menuen, mens du taber og dine carb-tillæg bliver mindre restriktive. Bare sørg for at holde dig inden for dine grænser ved omhyggeligt at spore dine carb gram.

En lav-carb diæt har ingen sæt definition. Restriktioner spænder fra 20 til 150 gram om dagen. Men mange af de populære kommercielle lav-carb diæter, såsom Atkins og South Beach, starter med det, der kaldes en induktionsfase, der begrænser carbs til 20-50 gram om dagen for at hjælpe med at starte vægttab. Med 19 gram kulhydrater i en kogt 1/2-kops servering, vil fuld hvede pasta bruge halv eller alle dine daglige carb behov. I de tidlige faser af kosten, der pålægger så hårde restriktioner, skal de fleste af dine kulhydrater komme fra næringsrige grøntsager som spinat, broccoli og kale. Som du taber, øges din carb-tillæg, sædvanligvis til 60 gram eller derover , Som kan tillade plads til fuld hvede pasta her og der.

Mens 1/2 kop helhvedepasta har 19 gram kulhydrater, behøver du ikke at tælle alle 19 mod dit totale carbantal. Hele hvede pasta er en kilde til fiber, hvilket betyder at du kan tælle “netto” carbs eller fordøjelige carbs, som trækker fiberen fra det samlede carb indhold. Så 1/2 kop kogt helhvede pasta har 16 gram netto carbs, hvilket er 19 gram af total carbs minus 3 gram fiber. Til sammenligning har den samme servering af almindelig hvid pasta 21 gram nettocarbs, hvilket er 22 gram af total carbs minus kun 1 gram fiber.

Selvom du har 60 gram kulhydrater om dagen, bruger en 1/2-kops servering fuldhvedepasta en fjerdedel af dine daglige carbs, så du skal stadig lave en lille planlægning for at passe ind. Brug måling Kopper for at holde portioner i tjek. Tilsæt kød, såsom kød af kød, kødboller, rejer eller skåret kylling for at tilføje carb-fri masse til dit måltid. Low-carb veggies virker også – som 1/2 kop kogte broccoli og 1/2 kop kogte blomkål i alt 4 gram netto carbs – og de øger din ernæringsmæssige kvalitet. Du skal også tælle carbs i spaghetti sauce, som har 6 til 11 gram netto kulhydrater per 1/2 kop.

Selvom det ikke er det samme som fuld hvede pasta, er der lavere-carb pasta-lignende muligheder, du kan bruge, der ikke koster helt lige så mange kulhydrater og kan fungere i de tidlige faser af din plan. Shirataki nudler er lavet af konjac rod og har mindre end 1 gram netto kulhydrat pr 4 ounce servering. Kig efter disse low-carb nudler i kølesektionen i din købmand. Du kan bruge dem, ligesom du ville have din sædvanlige pasta. Spaghetti squash, som har 2 gram netto kulhydrater pr. 1/4-kops servering, gør også en god bytte til din sædvanlige pasta. Eller du kan gøre nudler ud af lav-carb veggies såsom courgette, gul squash eller jicama. Brug bare en vegetabilsk peeler eller en speciel veggie noodle maker til at skabe lange, tynde tråde.

Grundlæggende om lavcarb diet

Tælle Carbs i Hele Hvede Pasta

Tips til inklusiv pasta

Low-Carb Pasta Valg