Kan du have koldt delikød under amning?

Amning er spændende for mange nye mødre, der ønsker at sikre, at deres spædbarn bliver ordentlig næring. Amning kvinder skal øge deres mad og væskeindtag med omkring 500 kalorier mere end en kvinde, der hverken er gravid eller ammer. Men der er nogle fødevarer, som ammer kvinder bør undgå, da de kan forårsage problemer for babyen. Mens kold deli kød ikke anbefales til forbrug under graviditeten, er de sikre at have i ammestiden.

Amning og listeria

Ammeret kvinder behøver ikke længere at undgå delikød eller bløde oste. Dette skyldes, at listeria, en fælles forurenende deli kød, ikke kan passere gennem modermælken fra moder til baby. Således udgør potentiel indtagelse af listeria hos moderen ingen skade for barnet.

Bedste kød at forbruge

Det er meget vigtigt for pleje kvinder at opretholde en ordentlig, afbalanceret kost. Mens du spiser deli kød er sikkert under amning, er det vigtigt at overveje deres næringsværdi. Vælg magert kød, når du kan, og kog kød på et stativ, der gør det muligt at tømme fedt. Deli kød såsom visse frokost kød som bologna, pastrami og hård salami betragtes alle som fedtfattige kød og bør spises i moderation. Luncheon kød som kalkun skinke og kalkun pastrami betragtes magert kød.

Mad, der skal undgås

Mens deli kød er fint at forbruge under amning, giver den amerikanske graviditetsforening en liste over andre fødevarer for at undgå. Denne liste omfatter fødevarer, der producerer gas som chokolade, spire og blomkål samt krydret mad og koffein. Koffein kan få dig til at miste væsker, som du har brug for til at producere et godt volumen modermælk og derfor ikke anbefales til gravide kvinder.

Graviditet

Under graviditeten fortales forventede mødre for at undgå bløde oste og delikatesser. Ifølge New York Cosmetic Gynecology og Obstetrics er det fordi disse fødevarer kan bære bakterier kendt som listeria, der kan krydse placenta. Dette kan være meget skadeligt for fosteret og kan være en årsag til abort.

Mens Listeria ikke kan passere fra en ammende mor til sin baby, er det stadig klogt at undgå infektion, da det kan påvirke din energi og evne til at pleje din nyfødte. Hvis du har nogle underliggende forhold, der påvirker din evne til at bekæmpe infektion, bør du rådføre dig med din læge om at undgå kolde delikød, da du er mere modtagelig for listeria. For at undgå enhver risiko for at forbruge smittet mad, skal du koge alle delikødder helt til de er dampende varme.

Kvinder med svækkede immunsystemer