Kan drikkevand vaske væk elektrolytter?

At drikke for meget vand kan forårsage ubalance i elektrolytniveauet, men ikke normalt fordi det vasker dem væk. Problemet er snarere at have for meget vand i din krop. Den resulterende ubalance, der almindeligvis betegnes som “vandforgiftning”, er potentielt dødelig. Elektrolytter er afgørende for at holde din krops væskeniveauer afbalanceret, men din krop har også brug for dem til korrekt pH og for ordentlig organ- og muskelfunktion.

Betydning

At drikke for meget vand for hurtigt fører også til elektrolyt ubalance, fordi dine nyrer ikke kan skylle det vand du spiser hurtigt nok. Dette får dit blod til at blive vandtæt. Dette ekstra vand kommer derefter ind i dine celler, som svulmer. Problemet bliver manglen på plads til, at cellerne ekspanderer i din hjerne. Hævelse i dine hjerneceller er farlig, fordi din hjerne er begrænset af din kraniet, og kan derfor ikke udvide uden at forårsage symptomer. Hurtig og alvorlig cellulær hævelse kan forårsage krampeanfald, åndedrætsanfald, koma, hjernestammen herniation og endda død, ifølge juni 2001 “Scientific American.”

hyponatriæmi

Du kan lide en elektrolyt ubalance, når mængden af ​​en bestemt elektrolyt du taber via urin eller sved, ikke udskiftes ordentligt, og du bruger for meget vand. For eksempel kan du have et blodnatriumniveau, der falder for lavt eller hyponatremi. Dette kan ske, hvis du drikker for meget vand under en begivenhed, som f.eks. En triathlon, fordi du taber natrium i din sved. Dette fortynder natriumindholdet i dit blod. Når dine natriumniveauer er for lave, kan din krops vandstand stige for højt, hvilket får dine celler til at svulme.

Risikofaktorer

Tager diuretika kan “vaske væk” elektrolytter, så at sige, fordi de får dig til at udskille ekstra natrium i din urin. Dette rejser din risiko for hyponatremi. Andre lægemidler, dehydrering, nogle rekreative stoffer, svær diarré eller opkastning og mange medicinske tilstande kan også øge risikoen for lave natriumniveauer, der fører til risiko for hyponatermi.

Overvejelser

Vandforgiftning har mange symptomer. Disse omfatter mental disorientation, hovedpine, opkastning, kvalme, træthed og hyppig vandladning. Denne tilstand er normalt ikke forårsaget af at drikke for meget vand alene. Det sker normalt, når din krop også udskiller ekstra anti-diuretisk hormon. Dette hormon får dine nyrer til at spare på vand. Du udskiller mere af det i tider med fysisk stress, såsom en triathlon. Således kan din krop bevare vand, selvom du tager store mængder af det. Hvis du er en atlet, er din bedste tommelfingerregel at afbalancere mængden af ​​væske du tager med mængden af ​​sved du producerer – selvom du Spiser sportsdrikke med elektrolytter. Sådanne drikkevarer kan føre til hyponatermi, hvis du drikker for meget af dem, ifølge “Scientific American.” Vandforgiftning er sjældent og oftest forbundet med sport med ultra-udholdenhedsudøvere, ifølge “Macroelements, Water and Electrolytes in Sports Nutrition” Af Judy Anne Driskell og Ira Wolinsky. Faktisk er mild hypnatermi almindelig blandt ultra-distant-triathletter, selvom det normalt ikke er alvorligt nok til at producere symptomer, ifølge en undersøgelse fra 1999 “Medicine and Science in Sports and Exercise”. I alvorlige tilfælde er fluid overbelastning den sædvanlige årsag, bemærker lead study forfatter D.B. Speedy.