Kan diabetikere spise sukkeralkohol?

At skære på sukker behøver ikke at betyde at gå uden slik. Et nyt mærke af naturligt fremskaffede sødestoffer springer op i fødevarer, der kan berolige din søde tand uden at forårsage øgede blodsukker. Disse vildledende navn “sukkeralkoholer” er relativt sikre for alle, herunder diabetikere, men de er ikke risikofrie. Hvis du har diabetes, skal du overvåge dit sukkeralkoholindtag og forbruge dem i moderation.

På trods af deres navn indeholder sukkeralkoholer hverken saccharose eller ethanol, der almindeligvis betegnes sukker og alkohol. Sukkeralkoholer forekommer naturligt i fødevarer som frugt og bær og tilsættes ofte til forarbejdede fødevarer som sukkerersubstitutter. Sukkeralkoholer tilsættes sødme, bulk og tekstur til fødevarer. De hjælper også med at holde fødevarerne fugtige og føle en kølefølelse. De findes i en bred vifte af produkter, fra tyggegummi til slik, bagt desserter, energibarer og chokolade.

Kunstige sødestoffer, såsom saccharin eller Sweet N Low, og aspartam eller NutraSweet, som ofte anvendes som sukkerholdige erstatninger til tabletter, har ingen kalorier og ingen kulhydrater. Sukkeralkoholer indeholder på den anden side ca. 2,6 kalorier pr. Gram og en lille mængde kulhydrater. Begge betragtes som generelt sikre til brug for diabetikere, men den amerikanske diabetesforening siger, at sukkeralkoholer ikke bør spises i overskud. Selv for mennesker uden diabetes kan sukkeralkoholer forårsage oppustethed, gas og afføringsvirkning, der kan forårsage løst afføring og diarré. FDA regulerer både kunstige sødestoffer og sukkeralkoholer, og har godkendt flere som sikre til forbrug.

Hvis du ser dit carbindtag som en del af din diabetesbehandling, er det vigtigt at forstå sukkeralkoholernes virkninger på blodglukosen. Desværre kan deres virkninger variere meget, men generelt er det langt mindre alvorligt end virkningen af ​​sukker eller stivelse. Du kan beregne dit sukkeralkoholindtag med en simpel formel. Hvis din mad indeholder mere end 5 gram sukkeralkoholer, trækker du halvdelen gram sukkeralkohol ud af mængden af ​​samlede carbs og tæller de resterende gram kulhydrater i din måltidsplan.

Du kan spise sukkeralkoholer uden at vide det. I nogle tilfælde vil din mad liste sukkeralkohol som en ingrediens. Alternativt kan du se en liste over erythritol, hydrogenerede stivelseshydrolysater, isomalt, lactitol, maltitol, mannitol, sorbitol eller xylitol. Meget raffinerede stevia sødemidler som Pure Via og Truvia er også sukkeralkoholer. Du er mest sandsynligt at finde disse tilsætningsstoffer i fødevarer mærket som “sukkerfrie”, men de kan også dukke op i kalorier med lavt kalorieindhold. Læs etiketterne omhyggeligt for at være sikker.

Sukkeralkohol xylitol anvendes ofte i tandprodukter som tandpasta og mundskyl på grund af sin dokumenterede effektivitet til forbedring af tandhygiejnen. En undersøgelse fra 2011, der blev offentliggjort i tidsskriftet “Medicinske principper og praksis”, viste, at erstatning af almindelige sukkerarter med sukkeralkoholer var et effektivt redskab til reduktion af tandbortfald. Desuden kan xylitol reducere væksten af ​​plaque, bekæmpe hulrumsgivende bakterier og potentielt hjælpe tænder remineraliseres efter henfald. Tandpasta og mundskyl er sikkert for personer med diabetes, og du behøver ikke at beregne dit sukkeralkoholindtag, så længe du ikke svelger produktet.

Definition

Sukker Alkoholer Vs. Kunstige sødestoffer

Beregning af kulhydrater

Identifikation af sukkeralkoholer

Dentalprodukter