Kamfer og kokosolie

Kokosolie anvendes i Indien, Thailand og over hele kloden for at skabe lækre supper, karriretter og gryder. Det har fået nogle dårlige presser i de seneste år på grund af dets mættede fedtindhold. Camphor er traditionelt brugt som decongestant, muskel gnid og til religiøse formål.

Aktuel kamfer

Lavendel, koriander og hyssop indeholder kamfer, som er en hovedbestanddel af mange over-the-counter muskel gnid og ledsmerter medicin. En undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine, fandt en urtesalve indeholdende kamfer til at være en effektiv måde at behandle muskelsmerter på. Mere forskning er nødvendig, men i fremtiden kan camphor tilbydes rutinemæssigt som en førsteliniebehandling, før smertestillende medicin.

Kamforgiftning

Kamforgiftning kan forekomme efter indtagelse, indånding eller endog overdreven topisk anvendelse af kamferkontaktprodukter. En undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i Pædiatrics, identificerede tre tilfælde af kamfer-inducerede anfald hos småbørn. Den amerikanske sammenslutning af giftkontrolcentre advarer om behovet for at gå direkte til beredskabstjenester, hvis du eller nogen du kender har indtaget kamferholdige eller kamferholdige produkter som pesticider eller muskelgrubber.

Aktuel kokosolie

Kokosolie bruges traditionelt af indiske kvinder til at gøre deres hår skinnende og hudblødt. Men det antages også at have helbredende egenskaber, og en undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i Journal of Pharmacology and Biofysical Research, fandt, at virgin kokosnøddeolie var effektiv til behandling af excisionssår hos unge rotter. Forskere siger, at dette er på grund af flere biologisk aktive mindre komponenter, der er tilgængelige i jomfruolie kokosolie.

Kokosolie

I 2006 fandt forskere, der skriver i den europæiske e-Journal of Clinical Nutrition and Metabolism, at virgin kokosolie er sammenlignelig med solsikkeolie med hensyn til sundhed. Rotter fodret med kokosolie havde reduceret kolesterolniveau og havde ingen ekstra risiko fra blodpropper. En undersøgelse fra 2009 fandt kokosolietilskud til at være til gavn for at reducere abdominal fedme hos kvinder.

Kulinarisk kokosolie

Prøv dampkugler af aubergine, steg derefter i kokosolie indtil gylden. Tilsæt kokosolie til smoothies, men pas på ikke at bruge for meget. Kokosolie kan være overvældende, og et par dråber går langt. Til en lækker godbid, bland en kop kokosnødolie med en kop honning, et kop kakaopulver og en knivspids salt. Bland til glat, hæld derefter i en fladbundet skål og køle den til hårdt. Skær din fudge i bitdele af bit.