Fordelene ved saftende radise

Crunchy og skarpe, radise gør en unik tilsætning til en sund grøntsagssaft. Radish juice lavet af friske, hele radise indeholder alle vitaminer og mineraler af hele radise, men i en letforbrugsform. Da det tager lidt mere end 2 kopper rå radise til at lave en enkelt kop radise saft, vil du forbruge mere end fordoble mængden af ​​næringsstoffer i en enkelt servering radise juice.

Fordele ved C-vitamin

En enkelt 1-kops servering radisejuice indeholder mere end 36 milligram C-vitamin. Dette er omkring 40 procent af kostreferenceindtaget for voksne mænd og næsten halvdelen af ​​DRI for voksne kvinder. Dette beløb er henholdsvis 42 og 38 procent af DRI for henholdsvis gravide og ammende kvinder. C-vitamin er et essentielt vitamin, som hjælper din krop til at opretholde sunde hår, hud, sener og blødt væv. Det hjælper også med at reparere beskadiget væv mod skade. Som en naturlig antioxidant hjælper C-vitamin også din krop med at beskadige fra frie radikaler og miljøgifter, som – hvis de ikke er kontrollerede – kan forårsage celledød.

Fordele ved kalium

Et vigtigt mineral, kalium hjælper med at opretholde syre-basen balance i din krop, samt at hjælpe den elektriske funktion i din hjerte og nerve kommunikation mellem din hjerne og din krop. Kalium kan også hjælpe med at bekæmpe nyresygdom, samt reducere risikoen for osteoporose og slagtilfælde. En 1-kops servering af frisk radise saft har 578 milligram kalium, hvilket er lidt mere end 12 procent af det passende indtag anbefales af University of Maryland Medical Center. Samme størrelse servering af radise saft indeholder også lidt mere end 11 procent af AI for ammende kvinder.

Fordele ved jern

Radish juice er rig på jern, med en 1-kops servering af frisk juice indeholdende 0,8 milligram jern. Dette er 4 procent af den daglige anbefalede kvote for voksne kvinder og 10 procent af RDA for mænd. For gravide og ammende kvinder kan der kræves mere jern, så tal med en læge for at bestemme dit anbefalede indtag. Jern hjælper med produktion af hæmoglobin og myoglobin, som hjælper med at transportere ilt gennem hele kroppen. Det er også vigtigt for oprettelsen af ​​talrige proteiner.

Fordele ved kobber

Mens du måske ikke er klar over det, findes der kobber i hele kroppen og bruges til at producere røde blodlegemer samt at holde immunsystemet og nervesystemet sunde. Kobber hjælper også med at producere kollagen, hvilket er afgørende for knogler og bindevæv. Det hjælper også din krop til at absorbere jern. En enkelt 1-kops servering radisejuice indeholder 124 mikrogram kobber. Det er næsten 14 procent af den anbefalede kostindtagelse for voksne mænd, lidt mere end 12 procent af RDI for kvinder og 9,5 procent af RDI for gravide kvinder.