Fordele ved et coenzym b-kompleks

Coenzym er en ikke-proteinforbindelse, der er bundet til et proteinmolekyle i form af enzymer. De hjælper enzymer i deres biologiske funktioner, såsom at fremskynde en kemisk proces i metabolismen. Vitamin B-komplekset, som har otte forskellige vitamin Bs, er opløseligt i vand og udfører mange vigtige funktioner, såsom fødevaremetabolisme, immunsystemsupport og opretholdelse af sund hud og muskler. Nogle coenzymer er afledt af visse vitamin Bs.

Enzymer er store proteinmolekyler, der fremskynder kemiske reaktioner uden at ændre slutproduktets egenskaber. Coenzym hjælper enzymer med at gøre deres arbejde ved at aktivere enzymerne til arbejde. For eksempel er et coenzym fastgjort til et enzymmolekyle og har en åbning for at tillade specialiserede molekyler, der kaldes substrater, at binde til det. Uden substratet ville enzymet ikke aktivere eller fungere. Når et matchende substrat er knyttet til enzymet og coenzymet, kan hele molekylet udføre sine specifikke opgaver, såsom nedbrydning af kulhydrater og fedtsyrer til energi.

Tiamin, riboflavin, niacin, biotin og B12 spiller alle roller i kulhydrat, fedt og proteinstofskifte. Thiamin, riboflavin og niacin arbejder sammen for at producere energi i dine celler for normal hjerte-, nerve- og muskelfunktion og for at opretholde en sund hud. De er også forstadier til flere coenzymer. Biotin bryder ned proteiner og kulhydrater til energi og fungerer som et coenzym for at nedbryde fedtsyrer. Vitamin B12 spiller også roller i energiproduktion via nedbrydning af kulhydrat og fedtsyre. Enhver vitamin B-mangel kan forårsage en kædereaktion af metabolisk problem, der bremser eller endda stopper dit stofskifte, forårsager træthed, svaghed, anfald og andre neurale og muskelsygdomme, ifølge Gordon Wardlaw, tidligere ernæringslærer ved Ohio State University.

B-vitamin hjælper med at forhindre dig i at få forskellige sygdomme, som skyldes visse vitamin B-mangler. Vitamin B6 kan nedsætte din risiko for hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde ved at sænke homocystein-niveauet i dit blod, der har vist sig at øge sådanne sygdomsrisici, ifølge Linus Pauling Institute of Oregon State University. Tilstrækkeligt tiaminindtag hjælper med at forhindre berberi, som er neuromuskulær sygdom, der forårsager svaghed, træthed, muskelatrofi og hjertesvigt. Tilstrækkelig niacin forhindrer pellagra, som er præget af tør og revnet hud med store hævelser, diarré og kronisk træthed. Vitaminer B12 og folat forhindrer anæmi ved at opretholde normal rød blodcelleproduktion.

Folat eller vitamin B9 er en vital komponent i DNA-syntese, celledeling og differentiering og DNA-reparation. Folat fungerer som et coenzym for thymidin og puriner, som er enzymer, der involverer DNA-syntese og reparation. Det forhindrer også visse ændringer i DNA og celle, der kan forårsage kræft. Tilstrækkelig folatindtagelse for gravide forhindrer spina bifida hos spædbørn, hvilket er den ufuldstændige dannelse af rygmarven. Dette får væsker til at akkumulere i hvirvelens åbning, der rager ud fra rygsøjlen og strækker huden.

Enzyme Assistant

Metabolisme

Sygdomsforebyggelse

Cellevækst og differentiering