Et vægttab plan for cøliaki

Celiac sygdom anslås at påvirke 1 ud af 100 af verdens befolkning, ifølge Celiac Disease Foundation. Desuden har en anslået 2,5 millioner amerikanere udiagnostiseret cøliaki. Hvis du er blevet diagnosticeret med denne autoimmune lidelse, skal du følge en glutenfri diæt for resten af ​​dit liv for at holde symptomerne og risici i spil. Det betyder, at du ikke kan følge noget vægttabsplan, fordi mange er fyldt med glutenholdige fødevarer. Du har ingen problemer med at udvikle en celiac-venlig vægttab plan, selvom – mange glutenfri fødevarer er også lavt kalorieindhold.

Celiac Restriktioner

Hvede, byg og rug indeholder gluten, proteinet, der forårsager en immunreaktion hos dem med cøliaki. Selv små mængder af disse fødevarer – tænk en breadcrumb eller et hvedebaseret saucefortykningsmiddel – kan udløse celiacreaktioner. Scan fødevaremærkerne omhyggeligt for at afgøre, om fødevaren indeholder glutenadditiver eller ingredienser, eller hvis det blev behandlet i et anlæg, hvor det er muligt, kan der forekomme glutenforurening.

Grundlæggende Celiac Diet

Ligesom enhver kost kræver en celiac-venlig vægttab plan kalorieindhold. At miste 1 pund om ugen trækker 500 fra dit gennemsnitlige daglige indtag. Find dit gennemsnitlige indtag ved at registrere de kalorier du spiser i en uge og dividere det samlede antal med syv. Når du kender din daglige kalorie grænse, følg kalorierne i hver mad og drik du spiser og ikke gå over dette nummer. Basér din celiac-venlige kost omkring lavt kalorieindhold, hele fødevarer som magert kød, fisk, æg, fedtfattig mælk, frugt, bær og grøntsager. De fleste af disse fødevarer vil ikke have en ernæringsmæssig etiket, men du kan kigge op på deres kalorier på en database som US Department of Agriculture’s National Nutrient Database. Undgå forarbejdede “glutenfri” fødevarer, som ofte har så mange, hvis ikke mere kalorier end deres glutenholdige modstykker, hvis det er muligt.

Prøve dag

En prøve med lavt kalorieindhold, celiac-venlig menu kunne starte med to røræg, en frisk appelsin og en kop spinat til morgenmad. Kyllingesalat med balsamisk eddike dressing og et sprinkling af mandler gør en stor frokost. For at tilfredsstille middagssøget, få en håndfuld bær og et glas mælk med lavt mælk, sojamelk eller sukkerfri frugtsaft som en snack. Og endelig til aftensmad, prøv dampet laks med asparges og brun ris på siden.

Øvelsesregime

Udarbejdelse vil hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier og tabe mere vægt. Find et træningsprogram du nyder og sigter mod at træne i ca. 30 minutter mellem tre og fem gange ugentligt. Vandreture, svømning, cykling, in-line skating, aerobic, jogging, dans, vægtløftning eller enhver anden øvelse du nyder er fint.

Sundhedsadvarsler

Glutenfri uden den første vejledning fra en læge kan føre til næringsstofmangler. For eksempel er berigede brødprodukter en væsentlig kilde til B-vitaminer i den amerikanske kost. Spørg din sundhedspersonale om hjælp til at vælge de rigtige kosttilskud for at bekæmpe mangler og holde din krop sund.