Er vafler en sund mad?

Decadent belgiske vafler dækket af sirup, bær og flødeskum er de fødevarer, som drømme er lavet af, men er de sunde? Folk overbeviser ofte sig selv om, at visse fødevarer er gode for dem, så er deres ernæringsmæssige indhold i bedste fald tvivlsomme. Men vafler, når de er udarbejdet korrekt, kan faktisk lave klippet.

Ifølge den amerikanske dietetic Association har en sund kost en balance mellem hele korn, frugt og grøntsager, lavt fedtindhold, magert protein og sunde mælkeindstillinger. Denne kost giver dig kalorier, fibre, vitaminer, mineraler og protein, som du har brug for at opretholde en sund livsstil. Andre fødevarer kan blive spist, og du kan stadig opretholde en sund kost, så længe fødevarer, der er mindre sunde, spises moderat.

Hvidt mel har ringe ernæringsværdi. Det har lavt fiberindhold og kan tilstoppe dit system, hvilket fører til fordøjelsesproblemer, hvilket i sidste ende resulterer i større sygdom, hvis den anvendes som en hæfteklammer i din kost i en længere periode. Hele korn er på den anden side fyldt med fiber og hjælper dit fordøjelsessystem arbejde med fuld kapacitet, ifølge MayoClinic.com. Vaffler af hvidt mel kan være mere skadelige end noget andet, men vafler lavet med fuldkornsmel er en fremragende kilde til fiber og et sundt valg til din daglige kulhydrat tildeling.

En typisk vaffelopskrift har æg, mælk, olie og salt ud over mel. Æg er en værdifuld kilde til protein, og mælk er en væsentlig bestanddel af en sund kost. Olier med lavt mættet fedt, såsom canolaolie og olier med højt omega-3 fedtsyre niveauer kan også indgå i en sund kost, så vafler kan have næringsværdi. Salt skal altid holdes på et minimum, men saltmængden pr. Hel opskrift, ca. 1/4 tsk. For 6 vafler, ligger inden for dette beløb.

Vaffler, der er lavet med fuldkorn og højtydende olier, eller ingen olie, er en sund mad og kan indgå i en sund kost. Tilsætninger som bær og yoghurt føjer til deres næringsværdi og fuldfører en sund morgenmad. Plade vafler med sukker sirup er ikke sunde, og du bør ideelt set få din protein og mælke doser fra andre kilder. Men ifølge US Department of Health and Human Services, i en overordnet sund plan for spisning kan du stadig spise en moderat mængde hvidt mel og sukker.

Overvejelser

Hele kornindtag

Andre ingredienser

Som en del af en daglig kost