Er gulerødder en kilde til fiber?

Gulerødder, som andre grøntsager, indeholder et komplekst kulhydrat kendt som fiber. Når du spiser en højfibre mad som gulerødder, passerer fiberen gennem din fordøjelseskanal uden at blive fordøjet og absorberet. I stedet kombinerer fiberen med vand for at producere bløde, klare afføring, der nemt rejser gennem tarmene og ud af kroppen. En kost rig på fibre hjælper med at undgå forstoppelse og kroniske fordøjelsesforstyrrelser som diverticulose og diverticulitis.

En enkelt kop revede rå gulerødder leverer 3,1 gram fiber, 1 kop hakkede rå gulerødder indeholder 3,6 gram og samme mængde skivede gulerødder giver dig 3,4 gram fiber. En 1-kops servering kogte frosne gulerødder tilbyder 4,8 gram fiber. Baby mad gulerødder er mere koncentreret, med 0,7 gram fiber i 1 ounce, eller 5,6 gram i en 1-kop portion. En kop gulerodsaft indeholder dog kun en svag 1,9 gram kostfiber. Continuum Health Partners lister gulerødder som en af ​​de 20 bedste fiberfibre i den amerikanske kost.

Hvis du er en mand mellem 18 og 50 år, skal du spise mindst 38 gram fibre om dagen, og kvinder i samme aldersgruppe behøver mindst 25 gram. Efter 50 år har mænd brug for 30 gram dagligt og kvinder kræver 21 gram. Børn har brug for 10 gram fiber om dagen plus 1 gram for hvert år. En 5-årig bør for eksempel få mindst 10 gram plus 5 gram eller 15g fibre fra hendes mad hver dag. En kop hakkede rå gulerødder repræsenterer næsten 9,5 procent af det daglige krav til unge voksne mænd, lidt over 17 procent af det anbefalede daglige fiberindtag for postmenopausale kvinder og 24 procent af det daglige fiberbehov for en 5-årig.

Selvom gulerødder er fiberrige alene, kombinerer de også godt med andre højtfibre fødevarer. Byg en farverig salat der starter med fiberrige greens som spinat, kast i nogle friske eller frosne ærter, fald i en håndfuld sødmagekerner, skræl gulerødder over toppen og smør godt. Ryd gulerødder i dine yndlingsrecept til brød og muffins, tilsæt en håndfuld gulerødder til gryder og supper, hold skivede gulerødder i en beholder i køleskabet eller tag en individuel pakke gulerødder til en snack eller frokost på arbejdspladsen.

Spis rå gulerødder eller vælg sunde madlavningsmetoder for at bevare vigtige vitaminer og mineraler. Hold dig væk fra smør, creme fraiche, cremefulde saucer og andre krydderier, der indeholder kolesterol og mættede fedtstoffer. Substitutions urter, krydderier, citronsaft og andre hjerte-sunde krydderier.

Fiberindhold

Betydning

Forstærkning af fiberindhold

Tips