Er edamame bønner sunde for kvinder?

Edamame, som er friske grønne sojabønner, kan være en sund tilsætning til en kvindes kost. The Nutrition and Dietetics Academy udtaler, at sojaprodukter, såsom edamam, er de eneste plantebaserede proteinkilder, der er sammenlignelige i kvalitet til æg og kød. Sojamad kan også give nogle sundhedsmæssige fordele, som muligvis sænke risikoen for hjertesygdomme, osteoporose og kræft.

En 1 kops servering af edamambønner indeholder 189 kalorier, 16,9 gram protein, 8,1 gram fedt og 15,4 gram kulhydrater, herunder 8,1 gram fiber eller 32 procent af den daglige værdi. Fiber hjælper med at nedsætte din risiko for hjertesygdomme, højt kolesterol og fordøjelsesklage, såsom forstoppelse. En 1-kops servering af disse bønner giver også mindst 10 procent af DV til mange vigtige vitaminer og mineraler, herunder calcium, jern, mangan, magnesium, fosfor, kalium, zink, kobber, vitaminer C og K, thiamin, riboflavin og Folat, hvilket gør dem til et meget næringsstoftæt madvalg.

Animal-baserede proteinkilder har en tendens til at være højt i fedt, mættet fedt og kolesterol, som alle kan øge dit kolesteroltal og hjertesygdomsrisiko. At handle disse fødevarer til sojaproteiner kan i hvert fald nogle gange forbedre dit hjerte. En meta-analyse, der blev offentliggjort i “The American Journal of Cardiology” i september 2006, viste, at at spise mere sojaprotein kan medvirke til at øge dit lipoprotein med højt densitet eller “godt” kolesterol, samtidig med at du reducerer dit totale cholesterol, triglycerider og lipoprotein med lav densitet, Eller “dårligt” kolesterol, med graden af ​​forandring stigende som mængden af ​​sojaprotein du spiser, stiger.

At være overvægtige eller overvægtige øger risikoen for en række sundhedsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme og diabetes. Spise mad, der indeholder sojaprotein, såsom edamam, som en del af en kalorieindhold, kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt eller endda tabe sig, ifølge en artikel offentliggjort i “International Journal of Medical Science” i 2007.

Kvinder har en højere risiko for osteoporose, da de bliver ældre. At spise ca. 40 gram dagligt sojaprotein fra fødevarer som edamam kan medvirke til at øge din knogletæthed og mindske risikoen for osteoporose, ifølge University of Maryland Medical Center. En undersøgelse offentliggjort i “Journal of Clinical Densitometry” i 2011 viste, at forbindelser i soja kaldet isoflavoner kan bidrage til at begrænse knogletab hos postmenopausale kvinder.

Selv om nogle dyreforsøg viste et potentiale for øget risiko for brystkræft med sojabrug, har undersøgelser hos mennesker ikke vist nogen øget risiko, og nogle undersøgelser har vist en fordel, ifølge en artikel fra den registrerede diætist Marji McCullough, der blev offentliggjort på den amerikanske Cancer Society hjemmeside i 2012. En meta-analyse offentliggjort i “PLOS ONE” i februar 2014 kom til en lignende konklusion, hvor forfatterne sagde, at sojaforbrug kan reducere brystkræftrisiko i de asiatiske lande, men i vestlige lande er der ikke en Forbindelse mellem sojabrug, enten før eller efter overgangsalderen og brystkræft.

Næringsfakta

Hjertesundhed

Fedme risiko

Osteoporose Risiko

Kræftrisiko