Er der nogen vitaminer, der vil hjælpe med oppustethed og gas?

Alle oplever gas og oppustethed på et eller andet tidspunkt eller endda dagligt. Andet end vitamin B-6 hjælper med at reducere oppustethed forårsaget af væskeretention, hjælper intet andet vitamin med at reducere opblødning forårsaget af gas direkte. Imidlertid kan andre vitaminer – herunder thiamin, vitamin B-12 og vitamin A – indirekte hjælpe med at forhindre gas og oppustethed ved at holde din fordøjelsessystem sund. Kontakt din læge, inden du tilføjer vitamintilskud til din kost.

Bekæmp blat med B-6

Hvis din oppustethed skyldes mild væskeretention, ikke opblussen af ​​gas, kan vitamin B-6 tilbyde nogle hjælp, ifølge Better Health Channel. Dette B-vitamin findes i en række forskellige fødevarer, herunder fjerkræ, fisk og fuldkorn. Vitamin B-6 findes også spinat og bønner, men hvis du oplever gaspine, kan de gøre det værre. Pas på med tilskud – høje doser af vitamin B-6 kan være toksiske og føre til neurologiske problemer som benbenedelighed og ubalance.

Tiamin til fordøjelsesenergi

Thiamin er også et B-vitamin. Mens thiamin hjælper din krop til at omdanne den mad, du spiser i brændstof, deltager den også i produktionen af ​​adenosintrifosfat eller ATP, som giver brændstoffet dit fordøjelsessystem behov for korrekt fordøjelse. Hele kornbrød og korn samt svinekød er gode kilder til thiamin. Høje doser af tiamintilskud kan forårsage mavesmerter, så du kan være bedre at opfylde dine daglige behov gennem den mad du spiser.

Ikke nok nok B-12

En vitamin B-12 mangel er forbundet med betændelse i maven, og når denne betændelse udvikler sig, forhindrer den B-12 absorption, hvilket gør defekten værre. Betændelsen kan også forstyrre balancen af ​​venlige bakterier i tyndtarmen, ifølge Linus Pauling Institute, som kan føre til fordøjelsesbesvær, gas og oppustethed. Fisk, mælk, ost, æg, fjerkræ og oksekød er alle gode kilder til vitamin B-12. Hvis du er en veganer eller en vegetar, der ikke spiser nok mejeri, bør du inkludere vitamin B-12 berigede fødevarer i din kost eller tale med din læge om at tilføje et tilskud.

A-vitamin til mave-tarmhygiejne

Vitamin A spiller en meget vigtig rolle i at hjælpe med at opretholde helbred og funktion i hele din gastrointestinale kanal, hvilket er afgørende for korrekt fordøjelse og forhindring af ubehag forbundet med gas og oppustethed. Vitamin A findes i en række forskellige fødevarer, herunder søde kartofler, gulerødder, peberfrugter, mælk, ost og æg. Din krop gemmer overskydende vitamin A, et fedtopløseligt vitamin i leveren og får for meget af det i din Kost eller gennem kosttilskud kan være skadeligt for dit helbred. For at få det, du har brug for fordøjelseshygiejne, men ikke nok til at gøre dig syg, få det meste af dit vitamin A fra frugt og grøntsager.