Cassava fordele

Cassava er hjemmehørende i Brasilien og Paraguay og er en stapelføde i hele Indonesien og Thailand samt dele af Afrika. Dens rødder tjener som en fremragende stivelsesprodukt, og ved 330 kalorier pr. Kop giver cassava energi, som du har brug for at brænde din aktive livsstil. Tilføjelse af cassava til din kost giver sundhedsmæssige fordele på grund af dets indhold af vitaminer, mineraler og fibre, men du må kun spise cassava efter at være blevet kogt for at undgå eksponering for toksiner.

Cassava kommer fyldt med kulhydrater, herunder den særdeles fordelagtige kulhydrat kostfiber. Forbrugende fiber er forbundet med en række sundhedsmæssige fordele, herunder lavere blodtryk, reduceret kolesteroltal, bedre kontrol over dit blodsukker og en lavere risiko for fedme. Hver kop kassava – ca. halvdelen af ​​en rod – øger dit fiberindtag med 3,7 gram. Dette bidrager med 10 procent til den fiberoptagelse, der anbefales til mænd og 14 procent i forhold til den fiberindtagelse, som anbefales af kvinder ved Institut for Medicin.

Cassava hjælper også dig med at forbruge mere magnesium og kobber. En kost rig på magnesium fremmer livslang sundhed, sænker blodtrykket og reducerer risikoen for osteoporose, mens en kost rig på kobber hjælper med at støtte en sund nervefunktion. En kop kassava indeholder 206 mikrogram kobber, eller 23 procent af det kobber, du har brug for hver dag, bestemt af Institut for Medicin. Kassava øger også dit manganindtag med 0,8 milligram pr. Portion – mere end en tredjedel af det daglige krav til mænd og 44 procent for kvinder.

C-vitamin og folat rigeligt i cassava tilbyder også sundhedsmæssige fordele. Hver kop kassa indeholder 56 mikrogram folat eller 14 procent af dine daglige folatindtagskrav samt 42 milligram vitamin E. Denne mængde bidrager med 56 og 47 procent til de daglige anbefalede C-vitaminindtag til kvinder og mænd, der er fastsat af Institut for Medicin. Inklusive mere folat i din kost beskytter mod tyktarmskræft og reducerer risikoen for komplikationer under graviditeten, og en diæt højt i C-vitamin giver beskyttelse mod koronar hjertesygdom og flere kræftformer.

Spis ikke cassava rå, fordi den indeholder kemikalier kaldet cyanogene glucosider, som virker som toksiner. Tilberedning af din kassava ved stegning eller kogning reducerer disse forbindelser til sikre niveauer. Forbered kassa på samme måde som hvordan du forbereder kartofler. Prøv at skrælle det og skære det i stykker, og steg det derefter, belagt let i olivenolie. Alternativt kan du koge stykker skrællet cassava og derefter blande til en skål svarende til kartoffelmos. Hvis du vil tilføje mere smag, skal du prøve at blande moskassava med ristet hvidløg eller bland det med kogte gulerødder for at tilføje naturlig sødme.

Fiber

Magnesium og kobber

C-vitamin og Folat

Overvejelser og serveringstips