Cascara sagrada vs senna

Cascara sagrada og senna er begge naturlige afføringsmidler stammer fra træer og indeholder aktive forbindelser videnskabeligt kendt som antrakinoner. Begge er tilberedt og solgt i hele bark og bladform, pulveriseret eller i flydende tinkturer. Cascara sagrada bruger barken af ​​træet, mens senna bruger blade og bælg. Disse urter er lige så ubehagelige eller bittere i smag.

Historie

Cascara sagrada blev betragtet som et mildt afføringsmiddel af indianerne, der først brugte det. Navnet betyder “hellig bark”. Barken blev traditionelt skrællet af træet, samlet om foråret og sommeren og fik lov til at tørre i skyggen. Selvom den først blev brugt af indianere fra Stillehavet Nordvest, blev navnet tilskrevet af spanske præster i Californien. Senna kommer fra et tropisk træ, også kendt som kassi og er ikke hjemmehørende i Nordamerika. Senna anses for medlem af legume familien, planten indeholder bælg, der bærer små frø indeni.

Fungere

Cascara sagrada og senna er stimulerende laksanter. Deres funktion er at hjælpe lethed tarm evakuering. Stimulerende afføringsmidler virker ved at få musklerne i tyktarmen til at indgå kontrakt, evakuere afføringen. De anbefales til kortvarig brug og kan forårsage dehydrering og problemer med kroppens elektrolytbalance, hvis de bliver misbrugt, ifølge University of Maryland Medical Center. Den hormonlignende olie, der er til stede i cascara barken, er ansvarlig for det stimulerende respons. Senna er også blevet brugt i en pastaform til behandling af hudinfektioner som ringorm og acne.

Geografi

Cascara sagrada er en indfødt nordamerikansk plante. Det kan findes specifikt fra British Columbia til Washington. Barken vokser naturligt i skovområder, på bjergkanter og i kløfter. Senna vokser i hele Florida og det sydøstlige USA. Det er indfødt i tropiske regioner i Central- og Sydamerika.

Fordele

Acoording til cascara sagrada guide udgivet af Woodlands Publishing, “Cascara: Nature’s Gentle Laxative”, er urten også traditionelt brugt til at berolige nerverne og fremme søvn. Det indeholder calcium, som kan fremkalde søvn og afslapning. Både cascara og senna er effektive til lindring af forstoppelse inden for seks timer efter indtagelse. Woodland Publishing’s guide bemærker også, at cascara kan hjælpe med at udvise parasitter på grund af tilstedeværelsen af ​​en forbindelse kaldet rhein, som blev brugt i Afrika for at udvise orme.

Advarsler

University of Maryland Medical Center anbefaler, at du bruger afførende urter med forsigtighed, fordi de kan blive mindre effektive, hvis de bruges for ofte. Jackson / Siegelbaum Gastroenterology’s hjemmeside bemærker, at en tilstand, der hedder melanose coli, kan udvikle sig som følge af cascara eller senna-misbrug. Dette er en gereralt godartet tilstand, hvor pigmenteret materiale findes i foringen af ​​tyktarmen. Melanosis coli er forårsaget af kronisk brug af afføringsmidler, der indeholder cascara eller senna.