Candida kost til veganer

Candida diæt begrænse indtagelsen af ​​fødevarer, der anses for at tjene som næringskilder til candida, en type gær, som forekommer naturligt på huden og i fordøjelsessystemet og reproduktive kanaler. Overdreven candida i kroppen, en tilstand kendt som candidiasis, menes af nogle praktiserende læger af alternativ medicin for at forårsage oppustethed, træthed, hovedpine, muskelsmerter, præmenstruelt syndrom og depression. Begrænset mad på candida kost omfatter forarbejdede produkter og raffinerede kulhydrater. Med en del omhyggelig planlægning kan en veganer følge de fleste af diætets retningslinjer, selv om det er bedst at konsultere en læge, før de begynder. Ikke alle medicinske eksperter, herunder American Academy of Allergy, Astma og Immunology, er enige om, at candidiasis er en sygdom, eller at den kan behandles med en særlig kost.

Fyld op på plantebaseret protein

Sojaprodukter som tempeh, tofu og texturiseret vegetabilsk protein eller TVP er en vegans bedste protein valg på candida diæt. Selvom bønner og bælgfrugter typisk udgør størstedelen af ​​de gennemsnitlige veganske måltider, skal de på candida kost begrænse sig til 1 kogt kop hver dag, tilsyneladende at begrænse mængden af ​​kulhydrater til rådighed for candida. Nødder og frø som mandler, cashewnødder, solsikkefrø, valnødder og pekannødder er tilladt, men pistacienødder og jordnødder bør undgås.

Planlæg masser af produktion

De bedste kulhydratkilder til en veganer på candida diæt er friske frugter og grøntsager, da ingen type korn, enten raffineret eller hel, er tilladt. Vælg friske eller frosne usødet frugt og nonstarchy grøntsager såsom asparges, salat greens, aubergine, agurk, kål, gulerødder, broccoli, løg, spinat og tomater. Tørrede frugter såsom rosiner, frugtsaft og højstivelsesgrøntsager som kartofler, yams og majs bør undgås, da de får koncentrationen af ​​simple sukkerarter i blodet til at stige. Svampe er heller ikke tilladt, da de angiveligt reagerer skadeligt med candida.

Vælg Calcium Rich Dairy Replacements

Personer på candida kost anbefales normalt at spise almindelig, usødet ko, ged eller får yoghurt, der indeholder levende Lactobacillus acidophilus kulturer for at hjælpe med at kontrollere væksten af ​​candida. Veganer kan ikke erstatte kommerciel soja yoghurt, fordi den indeholder sødestoffer som honning, agave sirup og amazake. Ifølge Research Center for Functional Medicine kan veganer få calcium, deres kroppe skal bygge og reparere deres knogler og tænder ved at vælge acceptable mærker sojamelk og sojaost. Sojamelk bør ikke indeholde sødestoffer som brun rissirup, og tilladt sojaost skal ikke indeholde modificeret fødevarestivelse eller maltodextrin.

Vælg olier og smagsstoffer forsigtigt

Veganer kan lave mad med vegetabilske olier som oliven, canola, mandel, avocado, sesam og hørfrø. Alle lavt natrium, sukkerfri urter, krydderier og krydderier kan bruges til at forberede og smag mad sammen med friskpresset citron og limejuice. Eddike og enhver anden form for fermenterede eller syltede fødevarer, såsom kimchee og surkål, bør undgås, da de menes at tjene som fødevarekilde til candida. Hvis du vil bruge et kunstigt sødemiddel til din urtete – bør du undgå kaffe og regelmæssig te – brug stevia.