Brystsmerter efter at have spist is

Brystsmerter efter at have spist is er sandsynligvis resultatet af en mælkeallergi. Brystsmerter er et almindeligt symptom forbundet med astma, som almindeligvis udløses under en allergisk reaktion. Indtil du kan se din læge, skal du stoppe med at forbruge alle mejeriprodukter. Brystsmerter kan også være tegn på anafylaktisk shock, en sjælden, men potentielt dødelig allergisk reaktion. Hvis din brystsmerte ledsages af manglende evne til at trække vejret, svulmer i ansigtet eller hævelse i halsen, ring 911.

Fødevareallergi kan forårsage brystsmerter at udvikle inden for få minutter efter at have spist is. Mens det mest sandsynlige allergen, der findes i is, er mælk, kan mange ismærker og smagsstoffer indeholde andre stærkt allergiske fødevarer, såsom jordnødder, nødder, soja og hvede. Læs etiketten omhyggeligt for at identificere ingredienser, der potentielt kan være et allergen. Regeringen kræver, at alle præfabrikerede fødevarer beskriver anvendelsen af ​​stærkt allergiske ingredienser ved at lægge en allergi advarsel på produktets etiket.

Årsagen til brystsmerter fra fødevareallergi er stramning og betændelse i luftveje og lunger. Under en allergisk reaktion producerer immunsystemet immunoglobulin E antistoffer, som udløser mastceller til fremstilling af histamin. Disse kemikalier har direkte indflydelse på blødt væv i hele kroppen, såsom lunger, bihuler, tarm og hud. Histamin frigivet i dine lunger får dine luftveje til at svulme og blive indsnævret. Dette begrænser din evne til at trække vejret og forårsager åbningen af ​​dine luftveje for at gøre en høj lyd. Brystsmerter er resultatet af det ekstra tryk fra hævelsen.

Fordi brystsmerter er et symptom, der kan opstå, kan din læge anbefale at du ser en allergiker. Allergisten vil udføre en rutinemæssig hudtest. Denne test vil injicere mælkeproteiner i ryggen eller armen for at observere, om din hud danner rødme, hævelse eller bump. For at bekræfte en mælkeallergi kan en prøve af dit blod sendes til et laboratorium for at teste for tilstedeværelsen af ​​IgE-antistoffer. Hvis klinisk diagnosticeres med mælkeallergi, skal du undgå at spise is og alle andre mejeriprodukter.

Desværre er der ingen kur mod fødevareallergier bortset fra at implementere en eliminerende kost. En eliminerende kost er skabt af din læge og en licenseret diætist for at hjælpe dig med at undgå forbruget af bestemte fødevarer. Mange fødevarer indeholder allergener, som du ikke ville have mistanke om. For eksempel kan is indeholde hvede, gluten eller soja ingredienser.

Fødevareallergier

årsag

Test

Undgåelse