Bruce lee punching speed øvelser

Bruce Lee uddannet sig i mange forskellige kampdiscipliner for at udvikle sin egen signatur kampsport stil kaldet Jeet Kune Do. Han er kendt for sin hurtighed, slagkraft og nøjagtighed. Du kan finpudse din egen slaghastighed ved at låne nogle af Bruce Lee’s slående og konditionerende øvelser. Du kan ikke få en 1-tommers slag, der kan sende dine modstandere på tværs af rummet, men du kan helt sikkert gøre betydelige forbedringer i din egen stansevagthed.

Snapping slag

Den snakkende slag er en hurtig, pisklignende strejke, der gør hurtig kontakt med dit mål og snaps ret lige tilbage i vagtpositionen. Det er kendetegnende for Bruce Lee’s stansestil. I Jeet Kune Do er snappingstammen en helkropsstrike, ikke bare en simpel håndbevægelse. Bruce Lee ville springe fremad og stompe jorden med sit blyben samtidig med at hans knipningstempel ville komme i kontakt. For at udvikle snappingstammen skal du kaste den mod en papirpose hængende fra en streng. Forsøg ikke at sætte for meget strøm i strejken, prøv bare at gøre ren kontakt. Hvis du strejker posen korrekt, vil den lave en “snap” lyd i stedet for en “thud”. Til sidst vil du kunne snappe et hul i posen med din eksplosive effekt.

Den polstret board

Makiwara er et polstret bord, der enten kan monteres på en pind eller anbringes mod en stationær væg. Bruce Lee brugte ofte et polstret bord til at arbejde på hans slaghastighed og præcision. At have hurtige hænder er ikke praktisk, hvis du ikke kan rette disse strejker korrekt mod dit mål. For at bruge makiwara til at forbedre hastigheden skal du løbe igennem dine grundlæggende slag og forsøge at slå specifikt på et enkelt punkt på tavlen. Du kan bruge en markør til at gøre et mål eller blot visualisere et tyrøje i dit sind. Øv din jab, krog og kryds ved hjælp af polstret bord. Kast dine slag repetitivt og træne 25 til 50 slag til hver arm.

Stansning med håndledsvægte

Bruce Lee var en mester for at levere hurtige strejker uden at ofre slagkraft. Han praktiserede ofte sine slag ved hjælp af håndled vægt eller håndholdt håndvægte. Brug lette vægte, smid 100 kryds med hver arm. Denne øvelse opbygger latissumus dorsi musklerne i den nederste del af ryggen. Din stansekraft og eksplosivitet kommer fra at vride på hofterne, overføre energi op i kroppen og bøje lats i ryggen. Når du fjerner vægten fra dine hænder og udøver kaster kryds, vil du opdage, at dine slag er lynhurtige og stærke nok til at slå eller slå din modstander ud.

Samtidig Catch og Punch

Jeet Kune lærer eksplosive samtidige strejker. For at arbejde med Bruce Lee stil-og-slag øvelser, skal du indhente hjælp fra en sparringspartner. Start med at fange din modstanderens jab først. Se på skuldrene for at mærke den første bevægelse. Når din partner rammer med en venstre jab, drej din højre arm op for at fange hans næve lige foran dit ansigt. Træn bare på at fange jaben, indtil din hastighed stiger. Nu, når din modstander kaster sin venstre jab, fange jaben med din højre hånd og samtidig smide en hurtig jab af sig selv med den modsatte hånd. Start langsomt og gradvist øge hastigheden.