Bronchial infektion og motion

Motion er afgørende for at opretholde en sund vægt og fremme et godt helbred, men at skubbe for hårdt kan forlade dig syg og træt. At udøve for meget kan føre til en øvre luftvejsinfektion, der kan udvikle sig til bronkitis, hvis du ikke er forsigtig. At udøve med en nedre luftvejsinfektion som bronkitis er aldrig en god idé. Altid konsultere en læge, før du starter et træningsprogram eller træner, når du føler dig under vejret.

Identifikation

Når du lider af en bronchial infektion, bliver formen på dine bronchiale rør betændt. Disse er luftveje, der forbinder din luftrør til lungerne. Med bronkitis bliver det vanskeligere for luften at passere ind og ud af dine lunger. Du producerer også mere slim. Det mest almindelige bronkitis symptom er en hoste. Bronkitis betragtes som en nedre luftvejsinfektion. Infektioner i næse, hals, bihuler, ører og mandler er infektioner i øvre luftveje.

Fungere

At udøve for meget kan øge din risiko for luftvejsinfektioner, ifølge Rice University i Houston, Texas. Det er fordi det undertrykker dit immunsystem, hvilket giver dig mere sårbar over for sygdomme, især viral sygdom. Dit immunsystem kan blive svækket på grund af den kumulative virkning af overtraining, eller det kan ske efter en enkelt kamp med overdreven motion som en maraton. Definitionen af ​​”for meget motion” kan være svært at fastslå, fordi det er moderat træning for nogle motionister, er overtraining for andre. Desuden er hver persons immunsystem unik, og faktorer som andre påvirkninger og personlig ernæring spiller også en rolle. På den anden side kan regelmæssig motion i modsætning til overdreven motion bidrage til at forbedre din immunfunktion og hjælpe med at reducere virkningerne af aldersrelaterede fald i immunfunktionen.

Ekspertindsigt

At udøve, hvis du allerede har bronkitis, er ikke en god ide, ifølge Running Times magazine. Som en generel regel, hvis du har symptomer under din hals som en bronchial infektion eller kropssmerter, skal du tage fridage fra at udøve. Hvis du har symptomer over nakken som en løbende næse eller nysen, kan du fortsætte med at træne. Moderat motion påvirker ikke varigheden eller sværhedsgraden af ​​infektioner i det øvre luftveje, selvom de udføres af sædvanlige mennesker normalt, fandt T. Weidner og T. Schurr, hovedforfattere af en undersøgelse, der blev offentliggjort i British Journal of Sports Medicine i 2003.

Overvejelser

At blive kold og våd, mens du træner, er ikke, hvad der gør dig syg, så opholder dig indenfor og træner på en løbebånd i modsætning til at løbe udenfor, er det usandsynligt, at det påvirker dine chancer for at blive syg. Det er snarere virus, der tager fat. For at forebygge virussygdom skal du spise en velafbalanceret kost, udøve regelmæssig håndvask, få et influenzeskud og få masser af søvn.

Tidsramme

At have en lavere luftvejsinfektion som bronkitis kan hæmme din atletiske præstation i flere uger, ifølge “Concepts of Athletic Training” af Ronald P. Pfeiffer og Brent C. Mangus. Du skal se en læge til behandling og råd om, hvornår det er sikkert at begynde at træne igen. I mellemtiden vil din læge sandsynligvis lægge dig på et regime med hvile og medicin for at kontrollere hoste.