Blod orange næringsværdi

Blod appelsiner er tæt kusiner til de mere almindelige supermarked sorter af appelsin. Deres væsentligste forskel ligger i deres pigmenterede papirmasse, som kan variere fra dyb orange spækket med rødt til en solid rødlig lilla nuance. Pigmentet er tilvejebragt af en forbindelse kaldet anthocyanin. Blodappelsiner er mindre sure end almindelige appelsiner, og deres smag og aroma er svagt minder om hindbær. Ernæringsmæssigt er de næsten identiske med andre appelsiner.

anthocyanin

Anthocyanin, det røde pigment, der giver blodorangeens karakteristiske farve, er en antioxidant. Antioxidanter kan give kroppen ekstra beskyttelse mod kræft og hjertesygdom. Specielt Anthocyanin synes at hjælpe med at sænke LDL eller “dårligt” kolesteroltal og holde blodkarene fleksible og stærke.

C-vitamin

Som alle citrusfrugter er blod appelsiner højt i vitamin C. Et medium blodorange vil give dig over 100 procent af dine daglige C-vitaminbehov. C-vitamin er en anden vigtig antioxidant, der er et vigtigt næringsstof til at hjælpe med at helbrede og reparere beskadigede væv gennem hele kroppen.

Folat

Blodappelsiner er også en god kilde til folat, også kendt som vitamin B9. Folat er afgørende for den tidlige udvikling af et foster, så kvinder, der ønsker at blive gravid, opfordres kraftigt til at holde styr på deres folatniveau. En blodorange indeholder ca. 40 mikrogram folat eller 10 procent af dit anbefalede daglige indtag.

Fiber

Hele blod appelsiner er en god kilde til fiber, med 3 gram fiber per medium orange. Det er 12 procent af dit daglige anbefalede indtag. Fiber hjælper med at forhindre forstoppelse og opretholde helbred i dit gastrointestinale system generelt, det er nøglen til forebyggelse af tyktarmskræft.

Kalorier

Et medium blod orange indeholder ca. 80 samlede kalorier.