Blærer på brystvorter fra amning

Amning er ikke meningen at gøre ondt, men nogle gange udvikler en ammende smertefulde blærer på hendes brystvorter. Udseendet og behandlingen af ​​disse sår afhænger af den bagvedliggende årsag, men de behøver ikke at hæmme ammende forhold. At håndtere blærer på brystvorterne, så snart de udvikler sig, kan sikre, at du bruger mindre tid på at bekymre sig om smerter under sygepleje og mere tid på at nyde din baby.

Mælkeblærer

En mælkeblærer, der også kaldes et blødt, udvikler sig, når en brystvandspor bliver blokeret. Det kan ligne en hvid, klar eller gul prik og er normalt smertefuld. Nogle gange danner den fangede mælk lige bag blokering et hårdt, sandlignende korn, som du kan føle, når du gnider eller trykker på brystvorten. De fleste spontant heler inden for få dage eller uger, men ubehag gør ofte modermorgen til at finde løsninger før det tidspunkt.

Blod blister

En anden type blister er en rød eller brun blodblærer. Denne type blister udvikler sig, når barnet har en dårlig lås, eller moderen bruger en dårligt passende brystpumpe eller brystvorte. Disse kan også helbrede sig selv, selv om de sandsynligvis vender tilbage, medmindre det oprindelige problem er rettet. En certificeret amningskonsulent kan hjælpe dig med korrekt låsning og positionering, hvis det er det underliggende problem.

Behandling

For at behandle en mælkeblister skal du anvende en varm, fugtig komprimering inden pleje, tag forsigtigt et synligt stik ud og fortsæt pleje eller pumpe som normalt. Du kan anvende en antibiotisk salve efter en fodring for at hjælpe enten en type blister helbrede, men få godkendelse fra din læge først. For yderligere at beskytte brystvorten, kan du anvende lanolin salve før eller efter fodring. Prøv at holde brystvorten afdækket og lad den lufttørre efter pasning af din baby eller efter påføring af en salve.

Overvejelser

En blister på brystvorten er ikke en grund til at holde op med at amme din baby. Hvis den side, hvor blæren føles for smertefuldt til sygeplejersken, tilbyder den anden side først, så barnet gør den stærkere pleje på den side. Hvis du vælger at afstå ammende på den side helt, skal du fortsætte med at udtrykke mælk fra brystet, enten ved hjælp af en pumpe eller med hånden. Hvis man forlader mælk i brystet, kan det medføre indvolde i brystet og kan sænke mælkeforsyningen over tid. Hvis dine blister fortsætter, har du mistanke om, at en infektion har indstillet eller du har andre problemer med at fodre din baby, få din læge rådgivning.